تاریخ انتشار
جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۳۵
کد مطلب : ۴۴۲۴
نقطه های بازدید راهیان نور؛
پل متحرک خضر
کربلای خوزستان در طول جنگ تحمیلی بیشترین نقش را ایفا کرد و بیشترین ضربات را تحمل کرد.
حالا این استان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. لذا تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.
***
* طراحی و اجرای اسکله های فلزی چند منظوره در دو سوی اروند رود و پل متحرک خضر(شهید پازوکی) در سال ۱۳۶۵ یک ضرورت اجتناب ناپذیر بود، چرا که حفظ مناطق آزاد شد، نیازمند پشتیبانی قوی، تدارک و تجهیز رزمندگان بود.
* در شرایطی که انتقال یک کامیون مهمات نظامی با تخلیه مهمات در ساحل خودی و انتقال از ساحل خودی به آن سوی اروند و بارگیری مجدد به کامیون دیگر و روانه نمودن آن به خطوط مقدم تقریبا یک روز وقت می گرفت و در همین اثنا نیز تلفات جانی در ساحل اروند به علت حملات هوایی و توپخانه ای شدت می گرفت؛ طراحی و اجرای پل های متحرک برای تسریع در انتقال مهمات مصرفی، در دستور کار مهندسی ستاد لشکر ۲۷ محمد رسول الله(ص) و جهاد سازندگی قرار گرفت و یک گروه ۹ نفره با فراهم کردن یک دستگاه کامیون، یک دستگاه لودر و یک دستگاه بیل مکانیکی نسبت به طراحی و احداث اسکله های فلزی پل متحرک خضر اقدام نمودند.
* این گروه با روشی کاملا ابتکاری با قطع لوله های موجود در پالایشگاه فاو و انتقال آن به ساحل و ساخت شمع های فلزی به قطر چهل و پنج سانتی متر و طول دوازده تا هجده متر و شمع کوبی در طرفین ساحل اروندرود و شاسی کشی و اجرای شیب بندی و محور بندی با دوربین های دیده بانی نظامی در طی مدت چهل و پنج روز، دو اسکله را آماده نمودند.
* در نهایت با بهره گیری از دوبه متحرک و کابل کشی بین دو اسکله و نصب موتور تراکتور به عنوان نیروی محرکه توانستند به انتقال نیرو، تانک، نفربر و کامیون مهمات اقدام نمایند. از آنجا که ظرفیت بارگذاری اسکله ها ۲۹۰ تن در مترمربع محاسبه شده بود، امکان عبور سریع تانک و ادوات زرهی سنگین و توپخانه ای و نیز گردان های پیاده و لشکرها میسر شد؛ به نحوی که در هر مرحله چهار دستگاه کامیون پر از مهمات در مدت سه دقیقه به آن سوی اروندرود منتقل می شد.
* تا قبل از ساخت پل بعثت علاوه بر این پل از شناور طارق و دوبه های بزرگی که با یدک کش حمل می شد و پل فجر(یونی فلوت) که از وسط به دو نیم شده و با کابل مهار می شد، در منطقه ی فاو استفاده می شد.