تاریخ انتشار
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۴۶
کد مطلب : ۱۶۰۷۶
«قهرمان امت»
وقتی امنیت شرق و غرب در دستان حاج احمد و حاج قاسم بود/شهادت طلبی، ویژگی مشترک دو فرمانده شهید
ساعت ۱:۲۰ بامداد سیزدهمین روز دی ماه ۹۸ را شاید بتوان از عجایب قرن به حساب آورد، نیروهای تروریست دولتی متجاوز در کشوری آزاد با پهپاد دو تن از مقامات رسمی ایران و عراق و همراهانشان را به دستور رئیسجمهور دیوانه خود مورد هدف قرار دادند و صدایی جز محکوم کردن از جامعه جهانی در نیامد.
یک سال از شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به دست تروریستهای آمریکایی میگذرد و هنوز این داغ برای ایرانیان جانسوز است، حاج قاسم در دل ایرانیان و بلکه همه آزادگان جهان جای داشت و داغش دل ها را سوزانده و سرد نمیشود، شاید به این خاطر است که حاج قاسم سردار امت امام حسین(ع) است و داغ او با نام و راه امام حسین(ع) پیوند خورده است.
حاج قاسم یک مکتب بوده و هست، مکتبی که ریشه در جان مردم این سرزمین دارد، تشییع کم نظیر این سردار دلها در جای جای ایران اسلامی گواه همین مدعاست، جمعیتی که میتوان گفت نسل جدید در خیابانهای اصفهان کمتر دیده بود، زن و مرد و پیر و جوان گریه میکردند.
قاسم سلیمانی از زبان خانواده شهدا
همه مردم ایران گویا عزیز خود را از دست دادهاند اما خانوادههای شهدا و به ویژه فرزندان شهدا درد یتیمی را دوباره با گوشت و پوست خود حس کردند، خانوادههایی که در همین اصفهان ناگاه و بدون خبر، میزبان فرمانده دلیر سپاه قدس میشدند و فرزندان شهیدی که دست نوازش حاج قاسم را بر سر خود حس میکردند، آری، سرداری که نامش لرزه بر اندام جنایتکاران جهان میانداخت، دست نوازشش گرمابخش زندگی کودکان شهید بود.
فرمانده شهید نیروی قدس سپاه دیدارهای متعددی با خانوادههای شهدای اصفهانی داشتهاند، سردار مجتبی شیروانیان که خود پدر اولین شهید پاسدار مدافع حرم اصفهان است در این زمینه اظهار داشت: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با همه درایتی که داشت، وقتی با یک فرزند و خانواده شهیدی رو به رو میشد چنان قلبش میلرزید و بغض میکرد که خودش را در مقابل خانواده شهدا کوچک میدانست و همه جا به عنوان پدر و برادر و فرزند برای آنها بود.
وی ادامه داد: ابوالفضل ما جزو اولین شهدای مدافع حرم بود، در آن زمان هنوز بحث شهدای مدافع حرم علنی نشده بود و اگر شهیدی هم میآوردند به صورت محدود و مظلومانه تشییعی انجام میشد اما وقتی که ابوالفضل به شهادت رسید و خبرش منتشر شد که ایشان فرزند یکی از فرماندهان سپاه بوده، انتظار نداشتیم که سردار سلیمانی با مشغله و درگیریهای خود به مراسم بیاید و دلجویی کنند.
پدر شهید شیروانیان افزود: یک روز قبل از ظهر به ما خبر دادند که ایشان به قصد زیارت شهدا به اصفهان آمدهاند و به منزل ما آمدند؛ رفتن ابوالفضل برای خانواده به ویژه برای مادر او تا پیش از حضور ایشان، بسیار سنگین بود اما حضور حاج قاسم در منزل و صحبت ایشان مانند آبی بود که بر آتش دل خانواده ریخته شد.
وی تصریح کرد: ما از قبل ارتباطاتی با حاج قاسم داشتیم و ارادت قبلی به ایشان داشتیم اما لطف او در رابطه با شهادت فرزند ما و خانواده ما بیش از حد بود که البته این رفتارها تازگی نداشت.
علاقه سردار دلها به ابوحامد اصفهانی
سردار شهید حسین رضایی (معروف به ابوحامد) که ۱۴ بهمن ۹۴ در سوریه به شهادت رسید؛ ۲۳ دی ۹۵ حاج قاسم سرزده مهمان خانه شهید میشود، به قدری بیخبر که همسر شهید این دیدار را کاملاً اتفاقی و بدون هیچ اطلاع قبلی عنوان می کند و ابراز میدارد: حضور ایشان در منزل ما آنقدر اتفاقی بود که ما غافلگیر شدیم و لحظاتی در شوک این حضور بودیم.
حاج قاسم در وصف این شهید عزیزمان گفته بود «سردار رضایی جزء رزمندگانی بود که در سوریه علاقه زیادی به او داشتم و باعث افتخار شخص من بود».
ماجرای ۲ قول «حاج قاسم» به خانواده شهدای مدافع حرم اصفهان
یکی دیگر از شهدای مدافع حرمی که حاج قاسم زیاد از او یاد کرد، شهید محسن حججی بود، دو روز پس از شهادتش بود که طی پیامی شهادت او را تسلیت گفت و خطاب به خانواده شهید گفت «مطمئن باشید فرزندان دلیر شما انتقام این اقدام ددمنشانه را با تصمیمی قاطعانه که همانا ریشه کن کردن شجره خبیثه وهابیت و تروریسم از جهان اسلام است، خواهند گرفت».
او در ادامه پیامش تاکید میکند: «به حلقوم بریده این شهید عزیز و تمامی شهیدان راه اباعبدالله (ع) سوگند یاد میکنیم که از تعقیب این شجره ملعونه و نابودی این غده خطرناک برآمده در پیکر جهان اسلام تا آخرین نفرشان از پای نخواهیم نشست».
۳۰ شهریورماه همان سال در یک سخنرانی در شهر لنگرود سردار عزیزمان با اشاره به پیام خود بعد از شهادت محسن حججی گفت «آن انتقام کمتر از ۳ ماه دیگر، اعلام پایانِ داعش و حکومتش در این کره خاکی خواهد بود. ما ضربات خودمان را قاطعانه و بدون وقفه ادامه خواهیم داد برای اینکه ۳ ماه را به ۲ ماه تبدیل کنیم تا این شجره خبیثه و این غده سرطانی خطرناکِ ساخته شده به دست آمریکا و اسرائیل را ریشه کن کنیم و جشن آن را در ایران و در بین همه منطقه اعلام خواهیم کرد».
مردی که وعده ۳ ماهه را در ۲ ماه انجام داد
اواخر آبان ۹۶ و دو ماه پس از وعده صادق، شهر البوکمال در شرق دیرالزور توسط ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی به طور کامل آزاد شد تا آخرین شهر تحت اشغال داعش در عراق و سوریه آزاد شود و عملاً حکومت خودخوانده تروریستهایی که ۶ سال منطقه را درگیر خود کرده بودند، به پایان راه برسد.
حاج قاسم سلیمانی بعدها بر کتاب «سربلند» (روایت زندگی شهید مدافع حرم محسن حججی) نوشت «بسمه تعالی؛ سلام بر حججی که حجتی شد در چگونه زیستن و چگونه رفتن؛ فدای آن گلویی که همچون گلوی امام حسین (ع) بریده شد و سلام بر آن سری که همچون سر مولای شهیدان دفن آن نامشخص و به عرش برده شد»
میخواهم در کنار انتقام پدرم، انتقام سردار سلیمانی را هم بگیرم
محمد مهدی خیزاب نامی آشنا از فرزند شهید مدافع حرم مسلم خیزاب است که سردار عزیزمان، قاسم سلیمانی را دوست خود خطاب میکند و میگوید: دوستم سردار سلیمانی به من قول داده بود که شب عروسی من در مراسم حضور داشته باشد اما اینها نگذاشتند، من میخواهم در کنار انتقام پدرم، انتقام سردار سلیمانی را هم بگیرم.
شاید یکی از شاخصههای بارز حاج قاسم، جوانگرایی بود که با همین رویه و سپردن مدیریت کاراهای دشوار به جوانان، سفره ظلم داعش را با نیروی جوانی و شور انقلابی مدافعان حرم برچید، شاخصه ای که باید مورد توجه مسوولان ما قرار گیرد چراکه نیروی جوانی وقتی با مشورت بزرگان پیوند بخورد، حلال مشکلات خواهد بود و غیر ممکن ها را حل خواهد کرد.
دفاع مقدس، آغاز اعتماد به جوانان و جوانگرایی
در همین راستا سردار اصغر عربپور، جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سید الشهداء نیروی زمینی سپاه پاسداران اظهار داشت: یکی از شرایط دفاع مقدس این بود که رزمندگان اکثراً جوان بودند، تا پیش از آن هم آموزش ندیده بودند، بنابراین فرماندهانی هم که از این جمع انتخاب میشدند جوان بودند؛ کار کردن با جوانان از همان دفاع مقدس شروع شده بود.
عربپور افزود: مقام معظم رهبری بارها بحث جوانگرایی را مطرح کردند و حق مطلب این است که اول فرماندهان سپاه که خود را مطیع امر رهبری میدانند آن را رعایت کنند، از طرفی هم نیاز جنگ و جهاد، نیروی جوان است.
جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سیدالشهداء ادامه داد: سردار کاظمی و البته سردار سلیمانی که فرصت بیشتری برای این کار داشت آن را به وضوح رعایت میکردند، یعنی اکثرا مدافعان حرم و نیروها، جوان بودند و البته در کنارشان افراد مسن هم وجود داشتند.
سردار سلیمانی جوانان را وارد میدان کرد
وی با بیان اینکه جوانان از تجربه پیشکسوتان استفاده میکردند و معمولاً اقدامات اجرایی بر عهده جوانان بود، افزود: بسیاری از نوآوریها و ابتکارات در تکنولوژی و صنعت نظامی هم از سوی تحصیل کردگان جوان است که البته از تجربه افراد مسن استفاده میکنند، سردار سلیمانی هم در جبهههای مقاومت جوانان را از همه کشورها انتخاب میکردند و به همه میدان میدادند و رسماً آنها را وارد میدان میکردند.
عربپور اضافه کرد: آنها عملکرد خوبی هم از خود نشان دادند که این نشان میدهد خواسته مقام معظم رهبری بر حق بود و همانطور که در دوران انقلاب و دفاع مقدس هم جوانان پیشتاز بودند امروز هم میتوانند در همه عرصهها وارد عمل شوند.
مبنای کار سردار سلیمانی، آگاهی و ولایت پذیری بود
همچنین سردار مجتبی شیروانیان در تأکید بر موضوع جوانگرایی و میدان دادن سردار سلیمانی به جوانان با الگو گیری از دوران دفاع مقدس بیان داشت: حاج قاسم با ویژگیهای جهاد و مقاومت و استقامت از همان روزهای اولیه که به عنوان یک پاسدار ساده کرمان بود، توجه میکرد که کاری که میکند مبنایش آگاهی و ولایت پذیری باشد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان ادامه داد: به نقل از شهید باقری که گفتند ایشان ویژگیهای یک فرمانده خوب و توانمند را دارد، او را برای فرماندهی تیپ ثارالله انتخاب کردند.
وی تصریح کرد: در عملیاتی که با ارتش داشتیم، برای همکاران ارتشی بسیار جالب بود که فردی که نه دانشکده رفته و نه آموزشهای نظامی در سطح بالا دیده است و نه سابقه آنچنانی دارد، چنین برنامههایی را ارائه میدهد.
شیروانیان افزود: پس از آن هم در سیستان و بلوچستان و جنوب شرق که زمینه قاچاق و شرارت وجود داشت، با تدبیر و برنامهریزی او باعث شد امنیت پایداری در آن منطقه ایجاد شود.
تبدیل تهدید شرارت به فرصت کشاورزی و تولید
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان ادامه داد: او با شناسایی اشرار گول خورده که از بیرون هدایت میشدند، مذاکره کرد و پرسید که مشکلتان چیست و متوجه شد که مشکل معیشت دارند و همین دلیل باعث شد که منطقه کشاورزی وسیعی در آنجا ایجاد شود و کار را به دست همان افرادی که تا دیروز شرارت میکردند، سپرد و این تدبیر باعث شد امنیتی در منطقه ایجاد شود.
وی بیان داشت: شجاعت، تدبیر، برنامهریزی و درایتش باعث شد که به فرماندهی سپاه قدس برسد و زمان حمله اسرائیل به لبنان، به کمک رفتند و در جنگ نابرابر پیروز شده و زمینه ایجاد حزبالله فراهم شد.
شیروانیان اظهار کرد: در هجوم ناجوانمردانه به سوریه و عراق که همه را برای آسیب به جمهوری اسلامی ایران تدارک دیده بودند به کمک رفت و با فرماندهی و حضور در خط مقدم، شناسایی و حکومت بر دلها باعث شد که ایشان را به عنوان فرمانده بپذیرند و تا پای جان به فرامین و تدبیرات ایشان جامه عمل بپوشانند.
شهید سلیمانی بالاترین موفقیت در حوزه دیپلماسی و تدبیر فرماندهی را رقم زد
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان گفت: با همه آن شجاعت و درایتی که داشت و در زمانی که تصور نمیشد روسیه در این جنگ نیابتی همراه شود، با سفر به روسیه و ملاقات یکی دو ساعته با پوتین، او را مجاب کرد که پشتیبانی هوایی جبهههای مقاومت توسط ارتش روسیه انجام شود و این بالاترین موفقیت در حوزه دیپلماسی و تدبیر فرماندهی نظامی بود.
شیروانیان با اشاره با اینکه مسأله جوانگرایی را خود فرماندهان به چشم دیده بودند، افزود: روزی که حاج قاسم فرمانده شد سنی نداشت، شهید خرازی که چندین سال فرمانده بودند، بیست و چند سال بیشتر نداشتند لذا از همین تجربه دفاع مقدس به ویژه در جبهههای مقاومت استفاده کردند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان گفت: طبق آمار، شهدای مدافع حرم در همین اصفهان عمدتاً متولد دهه شصت و هفتاد بودند، شهید حججی که آن حماسه را آفرید، دهه هفتادی بود و اینها تجربه شهدای دفاع مقدس و هستهای بود و معتقد بودند که جوانان امروز اگر بهتر نباشند کمتر از جوانان دوران دفاع مقدس نیستند.
وی تأکید کرد: بله، تجربه بزرگترها خوب است اما شرایط امروز انرژی جوان مومن انقلابی را میخواهد که بدون هیچ ملاحظهای کار کنند و همانطور که مقام معظم رهبری هم میفرمایند با روی کار آمدن یک دولت جوان انقلابی مشکلات کشور هم حل شود، هرچند مردم ما با وجود تمام خود را مدیون شهدا میدانند مشکلات را به امید صبح پیروزی تحمل کردند.
پیوند دیرینه اصفهانیها با حاج قاسم
اما اصفهانیها با حاج قاسم از جهت دیگری هم پیوند قلبی دارند، حاج قاسم یادآور سردار شهید احمد کاظمی هم بود، سردار سلیمانی و احمد کاظمی رفاقتی دیرین داشتند و مزار حاج احمد در گلستان شهدای اصفهان، یکی از میعادگاههای حاج قاسم بود، به گفته نزدیکانش، سردار دلها همواره در آرزوی شهادت و رسیدن به همرزمان شهیدش بود و در سوگ شهادت احمد کاظمی بیقرار شده بود و امروز یک سال است که جام سرخ شهادت را نوشیده و در «نزد پرودگارش روزی میخورد».
شباهت زیاد حاج قاسم به سردار کاظمی
سردار اصغر عربپور، جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سید الشهداء نیروی زمینی سپاه پاسداران در تشریح این ارتباط عاطفی عمیق بین سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و حاج احمد کاظمی گفت: سردار سلیمانی گاهی که برای سر زدن به مزار سردار کاظمی میآمد و در سوریه هم به صورت محدود تنها یک دوره با ایشان بودیم، با ایشان برخورد داشتم، در کل اما سردار سلیمانی شباهت زیادی به سردار کاظمی داشتند.
جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سید الشهداء نیروی زمینی سپاه پاسداران در استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد گفت: یکی از این شباهتها ویژگیهای شخصیتی آنها بود، ما فرماندهان شجاع زیادی در دوران دفاع مقدس داشتیم اما برخی ویژگیهای خاصی داشتند، مثلا حافظه قویتر یا تیزهوشتر بودند.
وی ادامه داد: برخی جزءنگر و برخی کلنگر و برخی در هر دو قوی بودند، سردار سلیمانی و سردار کاظمی این شخصیت را داشتند، مثلاً شهید سلیمانی با پوتین صحبت میکرد و او را متقاعد میکرد، از سوی دیگر از یک کودک عراقی یا یک فرزند شهید هم غافل نبود؛ همانطور که برای شخصیت بزرگان ارزش قائل بود، برای رزمنده عادی یا مردم عادی هم وقت و ارزش میگذاشت.
عربپور تصریح کرد: یکی دیگر از شباهتها این بود که بلافاصله پس از جنگ سردار سلیمانی مسؤولیت امنیت جنوب شرق کشور را برعهده گرفت، چون در دوران دفاع مقدس یک زمینه برای اشرار جنوب شرقی فراهم شده بود، در همان زمانی که نیروهای ما مشغول جنگ با صدام بودند.
امنیت شرق و غرب کشور در دستان حاج احمد و حاج قاسم
جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سید الشهداء افزود: در همان زمان سردار کاظمی مسؤولیت امنیت شمال غرب و کردستان را برعهده میگیرد، مشکلات کردستان پیش از انقلاب شروع شد و در دوران دفاع مقدس ادامه داشت و طی روز این شهرها و روستاها به دست ما بود درحالیکه شبها به دست دشمنان بود.
وی در ادامه عنوان کرد: هر دو در این مسؤولیت خود موفق بودند و امنیت را به گونهای فراهم کردند که دشمنان پایشان را به خارج از مرزهای ما گذاشتند و عمق امنیتی ما را به خارج از کشور کشاندند.
عربپور بیان داشت: سردار کاظمی بعدا به نیرو هوایی و هوافضا و نیروی زمینی سپاه و سردار سلیمانی به سپاه قدس رفت؛ سپاه قدس زمینهای بود که سردار سلیمانی بیشتر توانست تواناییهای خود را بروز دهد و ارتباط بیشتری با گروهها و کشورهای دیگر گرفت که این اقدامات او امروز برای مردم شناخته شده است.
جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سید الشهداء گفت: همه فرماندهان و شهدای ما این ویژگیها را داشتند ولی سردار سلیمانی و کاظمی ویژگیهای شاخصتری داشتند و البته زمان بروز بیشتری هم داشتند.
وی همچنین اظهار داشت: سردار سلیمانی ارادت خاصی به سردار احمد کاظمی داشت و سردار کاظمی هم ارادت خاصی به شهید خرازی داشت.
شهادت طلبی، ویژگی مشترک حاج قاسم و حاج احمد
عربپور گفت: یکی از ویژگیهای دیگر آن دو این بود که هر دو شهادت طلبی خود را به زبان میآوردند و در جمع میگفتند که ما اگر شهید نشویم خسران کردیم و همیشه درخواست میکردند که به شهادت برسند.
جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سید الشهداء افزود: دیدیم که سردار در یک جمعی از افراد حاضر میپرسند که من چگونه آدمی هستم، ما معمولاً میبینیم که وقتی شخصی فوت میشود از مردم میپرسند او چگونه آدمی بود اما سردار وقتی زنده بود خودش این کار را کرد.
جانشین فرماندهی قرارگاه منطقهای سید الشهداء پیرامون رابطه عمیق سردار سلیمانی با سردار احمد کاظمی گفت: شهید کاظمی که به شهادت رسیدند، متولی اصلی برگزاری مراسم شهید کاظمی، حتی در نجفآباد، سردار سلیمانی بود، رفتوآمد با خانواده شهید کاظمی داشت و دائماً بر زبان میآورد که آرزو دارد به او ملحق شود.
انتهای پیام/