کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راهیان نور گزارش می‌دهد؛

از حماسه 15 خرداد 42 تا حماسه 15 خرداد 63 بانه

15 خرداد 1399 ساعت 6:41

کردستان- راهیان نور- در حالی که مردم شهرستان بانه در 15 خرداد سال 63 برای گرامیداشت قیام خونین 15 خرداد 42 تجمع کرده بودند، به ناگاه هواپیماهای رژیم بعث بمب زیادی بر سر آنان فرو ریختند و حماسه‌ای دیگر در این روز خلق شد که برای همیشه تاریخ کردستان و ایران مالندگار می‌ماند.


به گزارش راهیان نور؛  استان کردستان یکی از استان‌های درگیر جنگ داخلی و رژیم بعث بود که همین اتفاقات موجب عقب‌ماندگی این استان از قافله توسعه کشور شد.

در حالی که مردم کردستان شادمان از پیروزی انقلاب بودند، غائله‌ا‌ی ایجاد شد که گروهک‌های ضدانقلاب به سرکردگی استکبار شیرینی این پیروزی را به کام مردم این استان تلخ کردند.

گروهک‌هایی که با عناوین مختلف و با شعار حامی مردم کرد علیه جمهوری اسلامی ایران به پا خواستند، رهاورد آنها جز عقب‌ماندگی کردستان، کشتار مردم بی‌گناه به جرم طرفداری از انقلاب و جنایت‌های وحشیانه در حق مردم کردستان چیز دیگری نبود.

نیروهای مسلح و به ویژه سپاه پاسداران که برای پاکسازی کردستان از ضدانقلاب همت کرده بود، مردم استان نیز در قالب سازمانی با عنوان «سازمان پیشمرگان کرد مسلمان» به کمک سپاه آمدند و این استان را از لوث نیروهای فریب‌خورده پاکسازی کردند.

همزمان با این مبارزه، جنگی نابرابر بر کشورمان تحمیل شد و امریکا و کشورهای استکباری شرق و غرب در قالب صدام در جبهه مقابل ایران قرار گرفتند و با انواع سخت‌افزارها و تجهیزات جنگی اقصی نقاط کشورمان را مورد هدف قرار دادند.

استان کردستان یکی از استان‌های هم‌مرز با کشور عراق است که به صورت مستقیم در این جنگ نابرابر نقش داشت که 83 بار بمباران شهرهای کردستان و بمباران شیمیایی بخش‌هایی از مریوان و سروآباد در طول این هشت سال اتفاق افتاد.

کردستان از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بیش از 5 هزار و 430 شهید را تقدیم انقلاب کرده و در حال حاضر نیز در راستای دفاع از مرزهای کشورمان هر ساله در این استان مرزی شهدایی تقدیم انقلاب می‌شود.



اینجا بانه است 15 خرداد سال 63، خورشید عالم‌تاب که بر آسمان شب پیروز شد و در آسمان شهر درخشیدن گرفت مردم شهر از زن و مرد، پیر و جوان و بزرگ و کوچک بعد از 20 سال از قیام خونین 15 خرداد 42 به یاد شهدای آن روز با زبان روزه به خیابان‌ها آمدند تا نشان دهند که در راه شهدا و حفظ انقلابشان در میدان حاضر هستند.

صدای الله‌اکبر که بر آسمان شهر طنین انداخت سکوت به یکباره شکست، مردم دسته‌دسته به سمت پارک 15 خرداد بانه در حال حرکت بودند، ساعتی بعد اجتماعی عظیم از مردم شهیدپرور این دیار در این پارک اجتماع کردند تا حماسه ماندگاری را پاس بدارند، بی‌خبر از اینکه تا دقایقی بعد خودشان حماسه ماندگار دیگری را با خون پاکشان خلق خواهند کرد که برای همیشه در اذهان مردمان باقی خواهد ماند.

حماسه‌سازان بی‌سنگر 15 خرداد 63 بانه در حقیقت شیرزنان و دلیرمردان بی‌دفاعی بودند که برای پاسداشت روزی بزرگ در صحنه حاضر شدند تا خون شهدایی را پاس بدارند که در راه آزادگی ریخته شده بود.

سکوت شهر به یکباره شکسته شد، چهار فروند هواپیمای ارتش بعث عراق وارد حریم هوایی بانه شد و در کوتاه‌ترین زمان بارانی از بمب آتش‌زا، راکت و گلوله را در 10 نقطه شهر بر سر مردم بی‌دفاع فرو ریختند.

خون مردان و زنان بی‌گناه در شهر در هم آمیخته شد، شهر بوی خون گرفت در مدت چند ثانیه آسمان و زمین با هم برخورد کردند و در زیر فشار این همه ناجوانمردی رژیم بعث متلاشی شدند.

شهر را سایه ترس و وحشت در خود محو کرده بود، عمق فاجعه بسیار زیاد بود و آمار شهدا و جانبازانی که هنوز زیر خروارها آوار مانده بودند، نامشخص بود.

215 شهید گلگون کفن و 400 جانباز رهاورد رژیم بعث در بمباران شهر بانه بود شهدایی که جمع کثیری از آنان را دانش‌آموزانی بی‌گناه بودند که خون شهدای 15 خرداد 42 را 20 سال بعد از این حماسه در بانه مشق کردند تا نشان دهند راه شهدا همچنان ادامه‌دار است.

عمق فاجعه زیاد بود به گونه‌ای که وسائل نقلیه موجود جوابگوی حمل جنازه و زخمی‌ها را نمی‌داد، تاخیر در چنین شرایطی واقعا جایز نبود لذا عده‌ای مجبور شدند زخمی‌ها را برای رساندن به بیمارستان به دوش بکشند.

آری جنایت بمباران 15 خرداد سال 63 بانه، سناریوی اجراشده مدافعان دروغین حقوق بشر و سند آشکاری بر نسل‌کشی و تضعیف حقوق بشر است که باید برای همیشه زنده نگه داشته شود، روز تلخی که سایه عزا را بر بسیاری از روستاهای این شهر نیز گستراند.

قبرهای دسته جمعی به خاطر زیادبودن پیکر شهدا و جلوگیری از به زمین ماندن آنها از یک سو و ترس و دلهره تکرار این بمباران‌ها، شهر بانه را در سوگ و ترسی عجیب قرار داده بود.

پانزدهم خرداد 63 در واقع یکی از سیاه‌ترین ورق‌های حیات سیاسی و نظامی رژیم بعث عراق است که در شهر مرزی بانه به تصویر کشیده شد، سناریوی تلخ و تکان دهنده‌ای که به دلیل شکست صدامیان در منطقه دشت شیلر در شهر بانه پیاده شد و داغ از دست دادن جوانان، پدران، مادران و فرزندان زیادی را بر دل خانواده‌های این شهر گذاشت داغی که برای همیشه تاریخ باقی خواهد ماند.

هرچند تلخی این داغ قلب تاریخ را به لرزه درآورد اما آنانی که همواره دم از دفاع از حقوق بشر می‌زنند، با سکوت خود با وجود دیدن چنین جنایاتی مسیر ادامه این روند را برای صدام هموار ‌کردند و بدون هیچ عکس‌العملی رژیم بعثی صدام را در ادامه قتل عام مردم بی‌گناه همراهی کردند و حتی کوچکترین اعتراضی نکردند.

هر چند دشمن برای ایجاد وحشت در بین مردم و ناامید کردن رزمندگان از ادامه طریقی که با ایمان پذیرفته بودند صحنه‌های تلخی را با بمباران شهرها در طول هشت سال جنگ تحمیلی رقم زد اما مردم ایران با ایستادگی و ایمان به خدا و تبعیت از امام و مقتدایشان زهر تلخ شکستی را به دشمنان تا بن دندان مسلح چشاندند که هیچ وقت از یادشان نخواهد رفت.

گفتنی است، در 28 دی ماه سال 65 نیز 18 نقطه شهر سنندج مورد آماج حملات هوایی رژیم بعث عراق قرار گرفت که بیش از 220 نفر شهید شدند و 123 نفر به مقام جانبازی نائل آمدند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 15771

آدرس مطلب :
http://www.rahianenoor.com/fa/report/15771/حماسه-15-خرداد-42-63-بانه

راهيان نور
  http://www.rahianenoor.com