علمای بسیاری از اهل تسنن در حمایت از انقلاب اسلامی علیه گروهکهای ضد انقلاب داخلی و خارجی قیام کردند که بیش از 50 نفر از آنها به دست آن کوردلان به شهادت رسیدند.
کینه ضد انقلاب به خاطر علاقه علمای اهل سنت به انقلاب/ تقدیم 50 عالم شهید در کردستان + عکس
2 مرداد 1396 ساعت 9:54
علمای بسیاری از اهل تسنن در حمایت از انقلاب اسلامی علیه گروهکهای ضد انقلاب داخلی و خارجی قیام کردند که بیش از 50 نفر از آنها به دست آن کوردلان به شهادت رسیدند.
به گزارش راهیان نور، استان کردستان تا قبل از 22 بهمن ماه سال 1357 تعداد 34 شهید را در راه دفاع از اسلام و نهضت امام خمینی(ره) تقدیم کرده است. این آمار نشان از حمایت بی دریغ مردم کُرد از انقلابی اسلامی و مخالفت آنان با حکومت پهلوی دارد. آمار شهدای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نشان میدهد که در تمام شهرستانها موج تنفر و مخالفت با ظلم و جور رژیم شاه، مردم را به صحنه مبارزه کشانده بود.
اولین شهید انقلاب اسلامی در کُردستان
اولین شهید استان کردستان بر اساس اسناد و مدارک، از روحانیون اهل سنت است؛ لذا لازم است نگاهی به نقش روحانیون اهل سنت در پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن داشته باشیم.
نقش علمای اهل سنت در مواجهه با ضد انقلاب
نقش روحانیون و ماموستاهای اهل سنت کردستان، در پیروزی انقلاب اسلامی و مقابله با گروهکهای ضد انقلاب بر کسی پوشیده نیست. شهادت 52 نفر از روحانیون کردستان، موید این مطلب است که آنان پیشاپیش مردم در مساجد و منابر و در جبههها حضور داشتهاند لذا میتوان حضور ماموستاها را به دو مقطع دسته بندی کرد.
مقطع اول:
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ماموستاها چون دیگر اقشار مردم در تظاهرات علیه رژیم پهلوی شرکت میکردند. با توجه به روحیه دینی و تقیدی که اقشار مختلف جامعه به مسائل دینی داشتند لذا میتوان گفت حضور ماموستاها در هدایت و راهبری مردم نقش پررنگی بوده است. در دوران قبل از انقلاب میتوان به نقش «احمد مفتیزاده» اشاره کرد که تشکلی دینی را قبل از پیروزی انقلاب راهاندازی کرد و در ساماندهی مردم جهت شرکت در تظاهرات نقش مهمی داشت. همچنین با بررسی وضعیت شهدای قبل از انقلاب اسلامی میبینیم که اولین شهید استان کردستان ماموستای شهید، ملامحمد رشیدیعلوی است که در سال 1341 در مقابله با رژیم شاه به شهادت رسیده است.
مقطع دوم:
در برههای کوتاه، گروهکهای الحادی و کمونیستی و برخوردار از تفکرات مادیگرایانه بر کردستان حاکم شدند. طبیعتاً ماموستاها جزو اولین کسانی بودند که در مقابل این افراد موضع گرفتند. گروهکهایی که ماموستاها را کهنه! مینامیدند و در مساجد، فساد و فحشا راه انداختند و به اصول دینی و اسلامی مردم توهین میکردند.
در چنین شرایطی علمای اهل سنت به شیوههای مختلف در مواجهه با ضد انقلاب موضع گرفتند لذا این مقطع را باید از روز پیروزی انقلاب به بعد در نظر گرفت. در این مقطع موضوع و فعالیت علمای اهل سنت را میتوان در 2 بخش جداگانه مورد بررسی قرار داد. اول نقش هدایت و روشنگری و دیگر اینکه حضور در میدانهای رزم و جنگ و جهاد علیه ضد انقلاب.
کد مطلب: 10325