به گزارش راهیان نور؛ ما محصول آن لحظاتی هستیم که خسته از بیل و رنجور از داس، خیمه دعایی برافراشتهاند، ما سادهنشینان کاخ ویرانه فقر و فناییم؛ پنجرههایی که رو به سوی افق سبز توکل باز میشوند؛ ما مثل کتابی در هر گوشه خاک و در هر لحظه از روزگار باز میشویم و دیگران را از خود باخبر میکنیم؛ ما مثل وضو ساده و پاکیم؛ عین اقطار بیآلایش و معصومیم؛ ما را می شود در هر گوشه مسجد پیدا کرد؛ در هر جنسی جستجو کرد با هر دردی دریافت؛ ما مثل تلاوت غمگینیم، مثل تکبیر حالت خنجر داریم و دوستان ما شیران روز و پارسایان شب هستند.
از نوح به بعد تا کربلا و هویزه و تا هویزه حضور داریم، پشت هر سنگی روییدهایم، با هر بوتهای رسیدهایم، بر هر شاخی بر دادهایم؛ ما در این آب و خاک سبز میشویم؛ ما بیشناسنامه نیستیم. قسمتی از وصیتنامه نورانی شهیدی که به تعبیر امام(ره) امت یک ملت بود. آری سخن از شهیدی است که شناسنامه اصفهان است.
آیت الله دکترسید محمد حسینی بهشتی از یاران وفادار وفداکار امام خمینی( ره) و از چهرههای درخشان انقلاب اسلامی بود که از آغاز نهضت اسلامی در میدان مبارزه، حضوری فعال داشت. آن بزرگوار علاوه براجتهاد درفقه، تفسیر و فلسفه صاحب نظر بود پس از پیروزی انقلاب، عضویت در شورای انقلاب و سپس عالی ترین مقام قضایی کشور را عهده دارشد.
وی به عنوان یکی از رهبران فکری انقلاب همواره مورد خشم استکبار جهانی بود تا این که در شامگاه هفتم تیر 1360 به دست عمال آمریکا منافقین کور دل به همراه 72 تن از یاران و دلسوزان به فوز شهادت نائل آمد.
جهت ارج نهادن به مقام والای قضاء و قضاوت و تکریم از مقام شامخ شهید مظلوم آیت الله دکتربهشتی (رئیس دیوان عالی کشور) و یاران وفادارش هفته اول تیرماه به عنوان هفته قوه قضائیه نامگذاری شده است. قوه قضائیه قوهای است مستقل که پشتیبان حقوق فردی واجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت است.
در این یادداشت برآنیم که معرفی اجمالی از این قوه اثرگذار در نظام جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم. قوه قضائیه، مرجعی است که قضات میتوانند قانون گریزان را به پای میز محاکمه بکشانند ودر صورت تقصیر، باحکمی مستند ومستدل، آنان را به مجازات متناسب برسانند. به طور کلی اقدامات خطیر این قوه 4 اثر عمده به جای میگذارد:
امنیت و آزادی افراد تضمین میشود و استعدادها در حمایت از قانون پرورش مییابند،
متمردین از قوانین و متجارسین به حقوق مردم، مرعوب میگردند و از بیم قاطعیت در عقوبت، فکر تجاوز را از سربیرون میکنند.
رضایت خاطر جامعه،تأمین میشود وافراد وجماعات با اطمینان خاطر روابط سازنده برقرارمینمایند
افراد جامعه با ملاحظه افکار عبرت آمیز، قدرت معنوی وفضیلت خود را باز مییابند.
نتیجه و آثار موارد فوق، مجموعه مطلوبی میباشد«تحقق عدالت» نامیده میشود واین امری بسیار خطیراست که باسایر امور تفاوت کلی و اصولی دارد.
رشد تعالی، توسعه وآسایش در سایه 2 اصل اساسی عدالت و امنیت محقق میشود. امنیت درحقیقت آسایش و اطمینانی است که اشخاص نسبت به جان و مال و حیثیت و تأمین حقوق مادی و معنوی خود احساس میکنند، و عدالت موجبات احقاق حقوق و برقراری مساوات و بهرهمندی برابر از امکانات جامعه و سرکوبی متجاوزان به حقوق فردی واجتماعی افراد را فراهم میکند. در سایه این 2 اصل خصلتهای نیکو ظهور کرده و استعداد انسانها متبلور میشود. قوه قضائیه مهمترین رکن تحقق این 2 اصل درجامعه است.
قوه قضائیه برای رسیدن به اهداف خود و انجام وظایفش، نیاز به ارگان، سازمانها و نهادهای گوناگون قضایی و غیرقضایی دارد. تأسیس این سازمانها یا در قانون اساسی به شکلی صریح پیشبینی شده یا تشکیل و تعیین صلاحیت آنها منوط به تصویب قوانین شده است یا آن که در اثر ضرورت وجود آنها و به تناسب مسؤولیتهای این قوه، تشکیل میشود.
مجموع این سازمانها، نهادها و تشکیلات را ساختار قوه قضائیه میگویند که شامل، رئیس قوه قضائیه، دیوان عالی کشور ،دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت دادگستری، دادگاهها و قضات است که وظایف هر کدام از موارد فوق در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است.
محسن توکلی؛ خبرنگار جهاد رسانه شهید رهبر
انتهای پیام/