سنندج-جهاد رسانه ای شهید رهبر-به جوانان و نوجوانان و سایر علاقهمندان قرآن و احکام اسلامی میآموخت، غیر از آن سیره عملی خودش نیز الگویی مناسب برای آموختن احکام و ارزشهای اسلامی بود.
شهید روحانی اهل سنت(۱۵):
الگویی مناسب برای آموختن احکام و ارزشهای اسلامی بود
مختصری از زندگی نامه شهید ملا سید طه مشایخی
13 مرداد 1397 ساعت 9:20
سنندج-جهاد رسانه ای شهید رهبر-به جوانان و نوجوانان و سایر علاقهمندان قرآن و احکام اسلامی میآموخت، غیر از آن سیره عملی خودش نیز الگویی مناسب برای آموختن احکام و ارزشهای اسلامی بود.
به گزارش راهیان نور؛سید طه مشایخی هفتم مرداد ماه ۱۳۲۱ در بیستوپنج کیلومتری جنوب غربی سنندج در روستای دادانه به دنیا آمد، پدرش سید محمد مردی مومن بود که در روستای دادانه کشاورزی میکرد، ملا علی نحوی اولین معلم او بود که نزدش خواندن و نوشتن و قرائت قرآن آموخت، سید طه از همان زمان آیات و سورههای متعددی را از قرآن کریم به خاطر سپرد.
سید طه پس از کسب مقدمات، برای بهرهمندی از علوم دینی، ابتدا نزد سید رئوف حسینی رفت پس از آن، محضر ملا اسماعیل بیانی را درک کرد و موفق شد جواز افتاء در مذهب امام شافعی را دریافت کند. بیست ساله که شد پدرش به رحمت خدا پیوست و مسئولیت تأمین معیشت خانواده بر دوش سید طه قرار گرفت.
سید طه امام جمعه و جماعت روستای دادانه بود و از طریق کشاورزی معیشت خانواده را تأمین میکرد . به جوانان و نوجوانان قرآن و احکام اسلامی میآموخت و آنان را نسبت به ناپاکی و فساد رژیم شاه آشنا میکرد و از ظلم پذیری و سکوت برحذر میداشت. وقتی برخی از اشراف و ثروتمندان به افشاگریهای او پی بردند کمر به نابودیاش بستند لیکن به سبب حمایت مردم از وی، به ناچار عقبنشینی کردند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به عضویت مرکزبزرگ اسلامی غرب کشور درآمد و به نشر عقاید اسلامی پرداخت. هویت شوم گروهکهای مختلف را برای مردم آشکار میساخت و مردم را از افتادن به دام و دامن آن ملحدان بر حذر میداشت، تهدیدهای این گروهکها نتوانست سید طه را از مبارزه منصرف کند چند بار او را به اسارت بردند لیکن با فشار و تهدید و شکنجه نیز نتوانست او را وادار به تسلیم کنند. عاقبت به سبب همکاری با نیروهای انقلاب اسلامی و روشنگری اذهان مردم در شناساندن ریشههای ناپاک گروهکها و افراد ضد انقلاب، این از خدا بیخبران، شب ۲۴/۷/۱۳۶۶ به خانه سیدطه مشایخی حمله کردند و با شلیک چند گلوله ایشان را به شهادت رساندند، مردم روستا با حزن بسیار ، پیکر یار و یاور خویش را در مزار روستای دادانه به خاک سپردند . از ملا سید طه مشایخی پنج فرزند و مقداری یادداشت به زبان عربی در زمنه مسائل فقهی بر جای مانده است.
افکار و خصوصیات اخلاقی واجتماعی
سید طه مشایخی از کودکی با قران کریم مأنوس بود هرگاه مشکلی پیش میآمد به قرآن رجوع میکرد. مردم برای حل مشکلاتشان نزد او میآمدند او نیز برای گرهگشایی از کار آنان به قرآن کریم و سنت نبوی مراجعه میکرد.
به جوانان و نوجوانان و سایر علاقهمندان قرآن و احکام اسلامی میآموخت، غیر از آن سیره عملی خودش نیز الگویی مناسب برای آموختن احکام و ارزشهای اسلامی بود. شجاعت و تسلیم ناپذیری او در برابر زور و ستم ، تجسم دستورهای قرآن کریم برای صبر و مقاومت بود . راستی و صدق گفتارش موجب اطمینان و اعتماد مردم به او شده بود، اعتقاد او به جمهوری اسلامی را یکی از نشانههای درستی و برحق بودن حکومت اسلامی میشمردند و در برابر نیرنگهای افراد ضد انقلاب مقاومت میکردند و فریب دامهای آنان را نمیخوردند.
از سید طه مشایخی مقداری شعر و یادداشت به زبان عربی بر جای مانده است که افکار و عقاید او را برای ما روشن میسازد ، سید طه نسبت به خاندان طهارت (ع) عشق میورزید به همین علت است که در بیشتر اشعارش به ذکر منقبت اهل بیت پرداخته است. در خطبههای خویش نیز مردم را به وحدت فراخوانده است و از تفرق بر حذر داشته است.
پیام شهید
ترجمه قسمت پایانی یکی از خطبههای ایشان را در اینجا نقل میکنیم:« بندگان خدا! بدانید که خداوند همگان را به عدل و احسان، و بخشش به خویشاوندان امر میکند و از فحشا و زشتی و گناه بر حذر میدارد، شما را پند می دهد شاید پند گیرید. خداوند من و شما و همه مسلمانان را خیر و افزونی دهد!».
انتهای پیام/
کد مطلب: 12455