سنندج_جهاد رسانهای شهید رهبر- رسانهها نقش بسیار مهم در تنویر افکار عمومی ایفا میکنند و بر همین اساس باید برای همکاری مشترک رسانهای میان جامعه اسلامی برنامهریزی گسترده انجام شود.
یادداشت/
ایده های تقریبی رسانه ای
محسن توکلی
1 مرداد 1397 ساعت 17:26
سنندج_جهاد رسانهای شهید رهبر- رسانهها نقش بسیار مهم در تنویر افکار عمومی ایفا میکنند و بر همین اساس باید برای همکاری مشترک رسانهای میان جامعه اسلامی برنامهریزی گسترده انجام شود.
به گزارش راهیان نور، رسانه یک ابزار بیبدیل در فرهنگسازی است و به همین دلیل است که قدرتهای جهانی و کسانی که سعی داشتهاند موضوعی را به جامعه بشری القا کنند(چه مثبت و چه منفی) همیشه تلاش کردهاند تا بتوانند صدای خود را به دیگران برسانند.
استکبار جهانی در طول تاریخ و به دلیل غفلت ملتهای مظلوم، صاحب قدرت و ثروت شد. غفلت این ملتها نیز ناشی از عدم وحدت آنها بوده است. یعنی آنها (استکبار) به دلیل تفرقهی دیگران صاحب ثروت شدند و از طریق همین ثروت توانستند بوقهای رسانهای جهان را از دست بگیرند.
بوقهای رسانهای نیز تنور تفرقه را بیشازپیش داغ کردند چراکه هرچه تفرقه بیشتر باشد منافع قدرتها نیز بیشتر تضمین میشود. در این روند و سیر تاریخی بهجایی میرسیم که ریشه و پایه مالکیتی اکثر بوقهای رسانهای بزرگ دنیا و تجهیزات مدرن و امروزی آنها، مربوط به بلوک استعماری میشود. مخصوصاً صهیونیسم در این مسیر برای آنکه بتواند آنچه را که خود میخواهد به جهان القا کند، نگاه خاصی به این جریان داشته است و به همین دلیل بر بخش عظیمی از فضای رسانهای جهان امروز سیطره دارد.
رسانهها امروز با توجه به پیشرفتهایی که در ابعاد مختلف داشتهاند و با توجه به این ویژگی که میتوانند مرزها را بدون ویزا طی کنند و محدود به یک منطقه جغرافیایی خاص نمیشوند، بسیار مهم هستند.
به همین دلیل اگر شما بتوانید یک رسانه خوب و قابلاعتماد در فضای جهان امروز بسازید که مردم بتوانند به آن اعتماد کنند و بیواسطه حرف را از زبان صاحب سخن بشنوند بهترین فرصت برای فرهنگسازی ایجاد میشود.
بدین سبب، رسانهها نقش بسیار مهم در تنویر افکار عمومی ایفا میکنند و بر همین اساس باید برای همکاری مشترک رسانهای میان جامعه اسلامی برنامهریزی گسترده انجام شود.
در ذیل برخی اقدامات رسانهای قابل انجام توسط سطوح مختلف عرضهشده است:
1. تولید مضامین تقریبی با کلیدواژههای:
وحدت عامل عزت، تفرقه عامل ذلت، مسلمان مخالف تکفیر، ذلت کنونی مسلمین به خاطر تفرقه، فلسطین مسئله مشترک، آمریکا دشمن مشترک، مزدوران افراطی شیعه و سنی ابزار تضعیف مسلمانان، جامعه ایرانی، جامعه وحدتی و...
2. ارتباط با خبرنگاران، فعالان رسانه و نویسندگان مطرح کشور و ایجاد ضرورت تولید آثار مرتبط با عرصه وحدت
3. رایزنی با مسئولان فرهنگی برای حمایت از تولید آثار وحدتی و سفارش چند اثر به فعالان توانمند کشور
4. برگزاری کارگاه رسانهای تقریبی با حضور یکی از اساتید متخصص رسانه
5. برگزاری همایش رسانههای وحدتی که به تولید بیشتر مضامین تقریبی توسط فعالان رسانهای منجر شود
6. تولید داستان کوتاه و سخن نگاشت با مضامین:
سیره ائمه اطهار در مواجهه با مخالفان یا دشمنان خود، خاطرات تقریبی فعالان عرصه وحدت اسلامی، سیره علما و بزرگان عرصه تقریب و وحدت فریقین، اظهار محبت اهل سنت به اهلبیت علیهمالسلام، سیره تقریبی امام و رهبری و ...
7. تولید داستان کوتاه و رمان در موضوعاتی چون:
ترسیم چهره واقعی زندگی برادران اهل سنت در بخشی از ایران، حب اهلبیت در میان اهل سنت خصوصاً در کشورهایی که مرقد بزرگان در میان اهل سنت است مثل رأس الحسین، سیده نفیسه و سیده زینب در قاهره، حضرت زینب سلامالله علیها در دمشق و...، اهل سنت معتدل قربانی افراطیون تکفیری، شهدای وحدت شیعه و سنی، شهدای اهل سنت در انقلاب و جنگ، همدلی شیعه و سنی در حمایت از رزمندگان، خاطرات رزمندگان سنی از جبهههای جنگ تحمیلی، تلاشهای انقلابیون اهل سنت برای پیروزی انقلاب اسلامی، نخبگان شیعه و سنی در خدمت رشد و پیشرفت ایران اسلامی، طرد تندروها توسط شیعه و سنی معتدل، نمایاندن حقیقت جریانات مختلف اهل سنت و شبهات علیه آنان، پاسخ لطیف به شبهاتی که علیه شیعه در ذهن اهل سنت ایجادشده است و...
8. داستانهای مصور که باید توسط افراد حرفهای تصویرسازی شوند و اتفاقاً در شرایط فعلی معمولاً با استقبال خوبی توسط نسل جدید مواجه میشود که نمونه آن در سالهای اخیر برای خاطرات جبهه منتشرشده است.
9. تولید گزارشهای توصیفی مانند گزارش سفر(سفرنامه)، بازدید، اردو و... از تجربه یک فعال رسانه ای یا هرشخصیت تأثیرگذار در یک منطقه سنی نشین که ممکن است چند ساعت یا چند روز بوده باشد.
10. دل نوشته در موضوعاتی چون:
نجوا با خداوند درباره دوری از آموزههای قرآنی، درد دل با پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله درباره وضعیت امت او، درد دل با اهلبیت علیهمالسلام درباره اقدامات برخی افراطیون بنام شیعه، نامهای به برادر شیعهام یا نامهای به خواهر سنیام و...
11. ثبت خاطره نگاری خصوصاً از:
افراد دارای تجربه ارتباط با اهل سنت و فعالان عرصه وحدت خصوصاً از میان روحانیون، انقلابیون فعال در عرصه مبارزه از میان شیعه و سنی، شهدای اهل سنت، شهدای وحدت، رزمندگان هشت سال دفاع مقدس از میان شیعه و سنی، جهادگران عرصه خدمات انسان دوستانه در ایران و جهان در میان مناطق سنی نشین، مردمان ساکن در کشورهایی که شیعه و سنی روابط خوبی دارند، بزرگانی چون امام موسی صدر، خانواده قربانیان ترورهای تکفیری، قربانیان توهینهای افراطیون شیعه، علمای تقریبی فعال در عرصه داخلی و جهانی و...
12 طنز: در موضوعاتی مانند تصورات غلطی که طرفین از یکدیگر دارند و اصلاح تصویر ذهنی پس از ارتباط مؤمنانه
13. فیلمنامه و کلیپ کوتاه و چندرسانهای با مضامین مطرح در بخش داستان
و در پایان هرآن چه که می تواند در ترویج این نگاه مهم تأثیرگذار باشد،انجام پذیرد.
انتهای پیام/
کد مطلب: 12298