در سال 1358 شهر سنندج به اشغال گروهکهای ضد انقلاب در آمد، ولی با تشکیل سازمان پیشمرگان مسلمان کرد در نیمه دوم سال 1358 طرح پاکسازی مناطق کرد نشین در دستور کار قرار گرفت و از جمله شهرهایی که پاکسازی شد شهر سنندج بود.
راهیان نور شمال غرب کشور
تپه الله اکبر نگین شهر سنندج
24 تير 1396 ساعت 10:44
در سال 1358 شهر سنندج به اشغال گروهکهای ضد انقلاب در آمد، ولی با تشکیل سازمان پیشمرگان مسلمان کرد در نیمه دوم سال 1358 طرح پاکسازی مناطق کرد نشین در دستور کار قرار گرفت و از جمله شهرهایی که پاکسازی شد شهر سنندج بود.
به گزارش راهیان نور، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گروهکهای ضد انقلاب همچون قارچ در مناطق مختلف کردستان روییدند و شروع به اشغال شهرها و روستاهای کردستان کردند.
در سال 1358 شهر سنندج به اشغال گروهکهای ضد انقلاب در آمد، ولی با تشکیل سازمان پیشمرگان مسلمان کرد در نیمه دوم سال 1358 طرح پاکسازی مناطق کرد نشین در دستور کار قرار گرفت و از جمله شهرهایی که پاکسازی شد شهر سنندج بود. عملیات آزاد سازی این شهر در ابتدای اردیبهشت ماه سال 1358 شروع شد و از جمله مناطقی که در مرحله اول پاک سازی و از اشغال دشمن خارج شد تپه الله اکبر بود. این تپه در شرق شهر سنندج و در کنار جاده ورودی همدان به سنندج و در حاشیه میدان فعلی دوازده فروردین قرار دارد.
نحوه پاکسازی :
ضد انقلاب نیرو و تجهیزات و امکانات زیادی را از جمله تیر بار، توپ و ... بر روی تپه مستقر کرده بود. حزب دموکرات در ابتدای تپه و کومه له در بالای ارتفاع (حاشیه منبع آب) مستقر بودند. چریک های فدایی خلق نیز در میان جنگل و حاشیه بیمارستان و در پائین دست تپه حضور داشتند.
پاکسازی تپه الله اکبر توسط شهید محمد بروجردی، شهید صیاد شیرازی و سردار رحیم صفوی طراحی شد. گام اول در پاک سازی تپه الله اکبر را پیشمرگان مسلمان کرد برداشتند. این نیروها به فرماندهی شهید داریوش چاپاری برای آزادسازی تپه از طرف فرودگاه شروع به حرکت کردند. آنها اولین نیروهایی بودند که به سرعت هدف خود را تصرف نمودند. همراه با پیشمرگان مسلمان کرد جمع کثیری از رزمندگان مهاجر از جمله نیروهای از ارومیه (به فرماندهی شهید حمید باکری)، قم، تهران و ... نیز در عملیات پاکسازی تپه حضور داشتند.
نیروهای اسلام سرانجام در دوازدهمین روز از اردیبهشت ماه سال 1359 و بعد از 3 شبانه روز توانستند به طور کامل منبع آب را تصرف نمایند. به محض ورود رزمندگان به بالای تپه طنین الله اکبر رزمندگان بلند شد و از آن پس این تیه را " تپه الله اکبر " می نامند.
اهمیت تپه الله اکبر
تپه الله اکبر به دلایل زیر دارای موقعیت استراتژیک برای ضد انقلاب بود. اول آنکه این تپه به کل شهر سنندج و نقاط مهمی چون باشگاه افسران، فرودگاه، پادگان لشکر 28، جاده های ورودی و خروجی سنندج به همدان، کرمانشاه و دیواندره تسلط دارد.
دوم منبع آب شهر بر روی این تپه قرار دارد. سوم این تپه در ابتدای شهر سنندج (در آن زمان) قرار داشت و سد خوبی جهت ورود نیروهای کمکی به مرکز شهر بود. بعد از پاکسازی تپه الله اکبر زمینه پاکسازی حاشیه شهر سنندج از جمله ارتفاع "کچک رش"(کوه سیاه)، تامین بخش جنوبی و شرقی شهر و همچنین مسیر پرواز و فرود هواپیما به فرودگاه سنندج از امنیت بیشتری برخوردار شد.
انتهای پیام/
کد مطلب: 10169