کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بشار اسد:

امید به پیروزی باعث مقاومت 4 ساله ملت سوریه شده است/ اتحاد با حزب‌الله لبنان پیروزی‌ را نزدیک‌تر می‌کند

4 شهريور 1394 ساعت 12:07

تهران-خبرنگار راهیان نور- رئیس جمهوری سوریه با بیان اینکه مبارزه با تروریسم مهمترین اولویت است، تاکید کرد اگر ملت سوریه امیدی به پیروزی نداشتند، از چهار سال و نیم پیش تاکنون مقاومت‌نمی‌کردند.


به گزارش سرویس مقاومت راهیان نور، بشار اسد رئیس جمهور سوریه در گفت‌وگو با تلویزیون المنار با اشاره به اینکه مردم سوریه با امید به پیروزی چهار سال است که درحال مقاومت هستند، اظهار داشت که اگر حمایت مردمی وجود نداشته باشد هیچ گرایش سیاسی یا ملی دارای ارزش نیست.

بشار اسد در این گفت‌وگو تصریح کرد: اگر ملت سوریه امیدی به پیروزی نداشتند، از چهار سال و نیم پیش تاکنون مقاومت‌ نمی‌کردند و اگر پشتوانه مردمی نباشد، رویکرد سیاسی یا ملی که در پیش گرفته شود، هیچ ارزشی ندارد. ایستادگی و مقاومت ملت سوریه، انگیزه‌ای برای مقابله با تروریست‌ها و طرح‌هایی داده که برای ضربه زدن به سوریه آماده شده است.

بشار اسد تاکید کرد: هنگامی که کشورهای توطئه‌گر علیه سوریه به توطئه‌چینی، ریختن خون مردم و حمایت مالی و تسلیحاتی از تروریست‌ها پایان دهند، می‌توانیم بگوییم در این صورت به لحظات پایانی حل بحران سوریه می‌رسیم و هنگامی که حمایت خارجی از تروریست‌ها متوقف شود، جنگ با تروریست‌ها آسان‌تر می‌شود.

اسد در ادامه تصریح کرد: روند سیاسی برای حل بحران و توسعه سوریه ضروری است، اما تا کنون عوامل اساسی برای رسیدن گفت‌وگو و نتایج نهایی، به ویژه با ادامه حمایت برخی کشورها از تروریسم، فراهم نشده است.

رئیس جمهور سوریه به حمایت رژیم صهیونیستی از گروه‌های تروریستی اشاره کرد و گفت: ابزار اسرائیلی واقعی مهمتر از تجاوز اسرائیل، تروریست‌ها هستند و آنچه تروریست‌ها انجام می‌دهند، از آنچه اسرائیل هر از چند گاهی برای حمایت‌ از آنها انجام می‌دهد،خطرناک تر است.

اسد در ادامه این مصاحبه خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم با اسرائیل مقابله کنیم، باید ابتدا در داخل سوریه با مزدورانش مقابله کنیم و این مسئله را ابتدا در داخل سوریه یکسره و حل کنیم که در این صورت هیچ طرفی، نه اسرائیل و نه دیگران، جرات تعدی به سوریه را نخواهند داشت.

رئیس جمهوری سوریه تصریح کرد: ما برای پیروزی، ابتدا بر خداوند و آنگاه بر ملت و دوستان خود تکیه می‌کنیم.

وی خطاب به گروه‌هایی که خود را نماینده مردم سوریه معرفی‌می‌کنند، گفت آنهایی که خود را نماینده ملت سوریه معرفی‌می‌کنند،(اگر راست می‌گویند)برای گفت‌وگو (به دمشق) بیایند، ما بدون هیچ گونه درنگی، آماده گفت‌وگو با این گروه‌ها هستیم.

اسد افزود: اینکه فردی یا فرستاده ای با موافقت آمریکا و غرب به روسیه سفر کند و چنین افرادی بی طرف باشند، دشوار است.

رئیس جمهور سوریه گفت: رابطه با فرستادگان بین المللی از جمله دی میستورا (نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه)، رابطه سازوکارهاست و اگر طرح متناسب با منافع ملی ما طرح نکنند،هرگز با آنها همراه نخواهیم شد و از آنها حمایت نخواهیم کرد.

وی تاکید کرد: اظهارنظرها و مواضع مقامات آمریکا در برهه‌های مختلف نشان می دهد این کشور همچنان درجا می‌زند و این ویژگی واضح و آشکار سیاست آمریکا شده است.

اسد با تمجید از مواضع روسیه اظهار داشت: سیاست روسیه، سیاست اصولی و ثبات است و باید این نکته را مورد تاکید قرار دهم که روسیه از شخص یا رئیس جمهور حمایت نمی کند، بلکه مواضع اصول مشخصی دارد که حاکمیت کشور و تصمیم‌گیری ملت از جمله این اصول است.

وی افزود: ما کاملا به روسیه اعتماد داریم و آنها نیز ثابت کردند که صادق و روراست هستند، مسکو روابط قدرتمندی با دمشق دارد.

رئیس جمهور سوریه در خصوص موضوع گفت‌وگو اظهار داشت: درباره هیچ مسئله‌ای توافقی به دست نخواهد آمد، مگر آنکه ما به عنوان سوری‌ها با یکدیگر گفت‌وگو کنیم.

اسد با بیان اینکه "روسیه هرگز چیزی را بر دمشق تحمیل نخواهد کرد"، افزود: دیدارها و نشست‌هایی که در روسیه برگزار می‌شود،می تواند زمینه برگزاری یا کنفرانس ژنو ۳ یا مسکو ۳ را فراهم کند و البته این موضوع هم به فضاهای بین المللی بستگی دارد.

اسد درباره ضوابط و معیارهای موضعگیری سوریه در قبال هرگونه طرح و ابتکاری که ممکن است صرف نظر از طرف‌هایی که آن را پیشنهاد می‌دهند، اظهار داشت: اولا حاکمیت و وحدت ارضی سوریه، تصمیم گیری ملت سوریه به این معنا که هرگز تسلیم آنچه بر آنها تحمیل و دیکته شود، نمی‌شوند و این تصمیم گیری باید در نهایت یک تصمیم گیری ملی خالص باشد. در عمل، باید یک قاعده و اساسی برای هر ابتکار و طرح باشد، که بر مبارزه با تروریسم مبتنی است و با مبارزه با تروریسم آغاز می شود و بر آن تکیه دارد.هرگونه طرحی که بند مبارزه با تروریسم به عنوان یک اولویت در آن نباشد، ارزشی ندارد.

وی درباره ابتکارها و طرح‌هایی که تحت عنوان بازنگری قانون اساسی یا برگزاری انتخابات تحت نظارت بین المللی ارائه می شود و اینکه آیا این گونه طرح‌هایی دخالت در امور سوریه قلمداد می‌شود؟ گفت: تا زمانی که یک تصمیم، تصمیم سوری و نتیجه یک گفت‌وگو و توافق ملی باشد، هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد،اما برگزاری انتخابات تحت نظارت بین المللی را نمی‌پذیریم، زیرا به مثابه دخالت در امور داخلی و خدشه به حاکمیت سوریه است، کدام طرف بین المللی وجود دارد که به ما گواهی حسن رفتار بدهد؟ به این مفهوم ما چنین چیزی را نمی‌پذیریم.

رئیس جمهوری سوریه افزود: در انتخابات ریاست جمهوری اخیر با برخی کشورها برای اعزام ناظران به عنوان همکاری در زمینه انتخابات و نه به عنوان نظارت توافق کردیم و در نتیجه برای مشخص کردن اینکه ما انتخابات شفاف یا دموکرتیک را برگزار کرده ایم یا خیر، ما با دوستان به منظور تاکید و تقویت موضع آنها همکاری خواهیم کرد که موضعشان این است، آنچه در سوریه رخ‌می دهد، روند سیاسی و دموکراتیک و بیانگر اراده ملت سوریه است، نه کمتر و نه بیشتر، اما اینکه سازمان‌های بین المللی را بیاوریم، باید بگوییم این سازمان‌های بین‌المللی هستند که نیاز به گواهی حسن رفتار دارند که آیا اولا بی طرف هستند یا خیر، که این سازمان‌ها در موضعی که به ما گواهی بدهند، به دلیل بی طرف نبودن، نیستند.

وی درباره رابطه میان بحران سوریه و جمع بندی مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک و این سئوال که آیا سوریه قربانی این مذاکرات بوده است؟اظهار داشت: سوریه هرگز قربانی این توافق نبوده، دلیل آن خیلی ساده است، زیرا هرگز بخشی از مذاکرات هسته‌ای نبوده است.

اسد افزود: کشورهای غربی به هر شکل و طریقی و با هر وسیله‌ای تلاش کردند تا ایران را متقاعد کنند که پرونده سوریه جزئی از پرونده هسته ‌ای باشد که البته هدف از آن این بود که ایران از موضع خود در حمایت از سوریه در مقابل دستیابی به برخی چیزها دست بردارد،اما موضع ایران درباره این نقطه قاطع بود و با قاطعیت با این موضوع (اضافه شدن پرونده سوریه به مذاکرات هسته ای) مخالف بود.

اسد تصریح کرد: به همین سبب اگر بخواهیم نکته دوم را بیان کنم که آیا سوریه قربانی این مذاکرات بود، باید تاکید کنم، خیر هرگز چنین نبود، زیرا وقتی همپیمانان شما قدرتمند باشند، این موضوع(مذاکرات) به افزایش قدرت تو منجر می‌شود، اما اگر ضعیف باشند، تو هم ضعیف می‌شوی، این یک معادله بدیهی و واضح است.

رئیس جمهوری سوریه، ایستادگی و مقاومت جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارهای دشمنان پس از انقلاب اسلامی تاکنون و پایبندی به مواضع و اصول خود در خلال مذاکرات دو سال اخیر را دلیل اصلی موفقیت تهران در این مذاکرات دانست و درباره روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ائتلاف ما با ایران، سه دهه و نیم قدمت دارد که روابطی قوی است. هنگامی که جنگ ظالمانه‌ای علیه ایران به راه افتاد (جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم بعثی صدام علیه ایران)، ما در کنار ایران قرار داشتیم و امروز در جنگ ظالمانه‌ علیه سوریه، ایران در کنار ما قرار دارد.

اسد در پاسخ به سئوال دیگری اظهار داشت: ایران امروز در یک صحنه بین المللی جدید قرار دارد و چشم اندازی وسیع تری برای ایران وجود دارد تا به ایفای نقش در صحنه بین المللی بپردازد، اما این چشم اندازی از چند سال پیش وجود دارد، قدرت ایران بر قدرت سوریه تاثیر خواهد گذاشت و پیروزی سوریه نیز پیروزی برای ایران خواهد بود، اما اصول ائتلاف میان دو کشور اختلافی ندارد، به همین سبب می‌گویم، مسئله این نیست که ما بیشتر به یکدیگر نزدیک شویم، چرا که ما در اساس و در عمل به هم نزدیک هستیم و دیدگاه‌های مشترک داریم، این اصول اساسی است که تغییر نمی‌کند، اما اصول اساسی هرگز تغییر نمی‌کند.ما هر دو اصول واحدی داریم، ما محور واحدی را تشکیل داده ایم که همان محور مقاومت است، اینها اصول اساسی است که تغییر نمی‌کند، شاید برخی تاکتیک‌ها تغییر کند، شاید برخی نتایج تغییر کند، منظورم این است.

رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به سئوالی درباره تاثیر تحرکات سیاسی در عراق بر حجم هماهنگی میان سوریه و عراق که هر دو با یک خطر مشترک روبرو هستند، گفت: این تحرکات تأثیر منفی بر هماهنگی با عراق نگذاشته است،آگاهی زیادی در عراق نسبت به یکی بودن نبرد وجود دارد، زیرا دشمن ما مشترک و نتایج هم مشترک است به این معنا که هر چه در عراق رخ دهد، بر سوریه هم تاثیر خواهد داشت و وضع سوریه هم بر عراق تاثیر خواهد داشت، بنابراین وقتی نبرد را یکپارچه کنیم، همانطور که اکنون میان ما و حزب الله وجود دارد که صحنه نبرد ما یکی و مشترک است، وقتی تفنگ را به یک سمت نشانه بگیریم به نتایج بهتر در زمان کوتاهتر و با هزینه کمتر خواهیم رسید.

اسد درباره اینکه چه فرقی میان وجود حزب الله در صحنه سوریه و طرف دیگر که افراد مسلحی از ملیت‌های غیر سوری دارد، وجود دارد؟ گفت فرق، مشروعیت و قانونی بودن است به این دلیل که، حزب الله بر اساس یک توافق با دولت سوریه به این کشور آمد و دولت سوریه دولت قانونی و مشروع است و در نتیجه نماینده ملت سوریه است، دولتی منتخب و برخوردار از حمایت اکثریت ملت سوریه است و حق دارد که گروه‌هایی را برای دفاع از ملت سوریه دعوت کند، در حالی که گروه‌های دیگر، تروریستی هستند که به منظور کشتار ملت سوریه آمده اند و حضور آنها بر خلاف اراده ملت و دولت سوریه است که نماینده چنین ملتی است.

اسد درباره رابطه شخصی خود با سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله تصریح کرد درباره این رابطه نمی‌توانم از طرف خود حرفی بزنم، می‌توانم از طرف دیگر از جناب سید صحبت کنم، زیرا رابطه نزدیک و مستحکمی است که عمر آن به بیش از بیست سال می‌رسد، ولی معتقدم که هر فردی این رابطه را دنبال کند به ویژه جناب سید، ملاحظه می‌کند که این رابطه، رابطه صادقانه و شفافی است، زیرا سید شخصی کاملا شفاف است، یک فرد کاملا اصولگرا و وفادار و کاملا پایبند به اصولش و افرادی است که با آنها کار می‌کند با دوستانش و با تمام کسانی که به وی متعهد هستند صرف نظر از موضع این شخص یا آن طرف، رابطه، رابطه دولت مقاوم با یک فرد مقاوم واقعی است که فرزندش را در راه دفاع از لبنان به عنوان شهید تقدیم کرد، این بعد دیگر رابطه است، اینکه چگونه به این رابطه نگاه شود، باید شخص ثالثی باشد که به این رابطه نگاه کند و از آن حرف بزند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 5645

آدرس مطلب :
http://www.rahianenoor.com/fa/news/5645/امید-پیروزی-باعث-مقاومت-4-ساله-ملت-سوریه-شده-اتحاد-حزب-الله-لبنان-پیروزی-نزدیک-تر-می-کند

راهيان نور
  http://www.rahianenoor.com