به گزارش روابط عمومی ستاد مرکزی راهیان نور کشور به نقل از خبرگزاری دانشجو، دکتر محمدحسین زارعزاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور صبح امروز در نشستی خبری با اشاره به اهداف این سازمان گفت: بسیج جامعه پزشکی به عنوان اقشار بیستگانه سازمان بسیج مستضعفین فعالیت خود را در سنوات قبل شروع کرده و تاریخچه آن به دوران دفاع مقدس بازمی شود، زمانی که همکاران ما برای درمان مجروحان جنگی به جبههها اعزام میشدند و خدمات درمانی خود را به مجروحان و رزمندگان دفاع مقدس ارائه میدادند و بسیج جامعه پزشکی در ادامه به فعالیتهای جهادی پرداخت.
وی افزود: فعالیتهای بسیج جامعه پزشکی شامل جهاد تبیین در قالب (برگزاری همایشهای مختلف و اردوی راهیان نور) جهاد خدمت (برگزاری اردوهای جهادی، برپایی بیمارستانهای صحرایی) است؛ در سال گذشته ۵۳ مورد برپایی بیمارستان صحرایی و ارائه خدمات درمانی را به مردم مناطق محروم داشتهایم.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور تصریح کرد: به همت بسیج جامعه پزشکی، سال گذشته بیش از ۶ میلیون خدمت درمانی و ۴۵۲۱ عمل جراحی در مناطق محروم انجام شده است. ضمن اینکه فعالیت دیگر بسیج جامعه پزشکی، جهاد امیدآفرینی است که در این راستا، ۸ هزار ۶۲۰ نفر را به اردوی راهیان پیشرفت اعزام کرده است. همچنین کشتی سازی، سدسازی از جمله مظاهر پیشرفتی در دوران انقلاب اسلامی که قابل مشاهده است.
زارعزاده در خصوص ارائه خدمات درمانی به زائران در اربعین حسینی گفت: سالهای بسیاری است که همکاران ما در اربعین به ارائه خدمات بهداشتی، درمانی می پردازد، در سال گذشته ۵ هزار ۹۵۱ نفر از اعضای بسیج جامعه پزشکی به مراسم پیادهروی اربعین اعزام شدند تا در موکبهای بهداشتی و درمانی اربعین به زائران خدمات ارائه کنند که در این میان از همکاران ما نیز، بیش از یک میلیون و ۶۶۵ هزار نفر به ارائه خدمت پرداختهاند.
رئیس بسیج جامعه پزشکی در خصوص برپایی موکبها اربعین حسینی بیان کرد: امسال قرار است ۱۶۱ موکب درمانی در ایام اربعین فعال باشند که از این تعداد ۳۱ موکب در ایران و ۱۳۰ موکب نیز در خاک عراق مستقر خواهند بود. ما زائرانی از کشورهای مختلف داریم براین اساس در مرزهای سیستان بلوچستان و استانهای مرزی مثل خوزستان، کرمانشاه، ایلام آذربایجان غربی خدمات زیادی را لازم است به ویژه اینکه امسال با گرمای شدید، احتمال گرمازدگی بیشتری داریم و تدابیر آن اتخاذ شده است.
وی اضافه کرد: از ۱۳۰ موکب در عراق، ۱۲۲ موکب مشارکتی است و ۸ موکب ایرانی در عراق به صورت مستقل مشغول خدمات رسانی خواهند شد، همچنین در کشور ایران هم از ۳۱ موکب درمانی ۱۷ موکب به صورت مستقل از همکاران سازمان بسیج پزشکی و ۱۴ موکب هم به صورت مشارکتی ارائه خدمات خواهند داد. یک موکب اساسی و اصلی هم در شهر کربلا با مسئولیت، جباری دبیر قرارگاه اربعین سازمان بسیج جامعه پزشکی برپا میشود.
زارعزاده عنوان کرد: جلسات متعددی هم با همکاران در سازمان اورژانس کشور، هلال احمر و نهادهای مرتبط جلسات متعدد داشته ایم و همکاری لازم را برای تأمین نیروی انسانی، دارو و... خواهیم داشت. برای تامین دارو نیازمند همکاری هلال احمر هستیم که این هماهنگیها انجام شده است. یکی از مشکلاتی که ما در سالهای گذشته با آن مواجه بودیم این بود که افراد علاقه بسیاری برای حضور در شهر نجف و کربلا داشتند که زیارت هم کنند که این امر موجب شده بود که خدمات درمانی از فاصله خروج از مرز مهران و چذابه تا ورود افراد به عراق خدمات به صورت کامل نباشد که با هماهنگیهای که با سازمان بسیج مردمی عراق داشتیم قرار شد که ۲۱۸ نفر از همکارانمان در موکبهای درمانی شهر عراق به ارائه خدمات درمانی بپردازند.
وی در ادامه گفت: ما در مرز مهران، استان ایلام بیمارستان صحرایی داریم و خدمات درمانی به صورت مشارکتی به ارائه خدمت می پردازند. باتوجه به اینکه ما تنها نهاد مسئول در سلامت مردم نیستیم، اما همکاری لازم با همکاران در اورژانس خواهیم داشت. از ۲۱ مرداد ماه تا ۵ شهریور ماه در اربعین حسینی ارائه خدمات خواهیم داشت.
رئیس بسیج جامعه پزشکی در خصوص تب دانگی خاطرنشان کرد: این بیماری وارد کشور ما شده که راه سرایت آن نیش پشه است که درمان قطعی هم ندارد؛ وزارت بهداشت مقدمات درمان این بیماری را در زیرساختهای شبکه بهداشت فراهم کرده است؛ همکاران ما نیز برای ارائه خدمت آمادگی دارند.
زارعزاده در خصوص قانون جوانی جمعیت گفت: راهبرد سازمان جامعه پزشکی، در حرکت به سوی جلو، فرمایشات رهبر معظم انقلاب است که راهبرد رهبر در سندی تحت عنوان سند اعتلای ۱۰ ساله بسیج جمعبندی شده و چراغ راه ما در بسیج شده است. یکی از مسائلی که در فرمایش رهبر به عنوان بحران یاد شده، موضوع جمعیت، سالمندی و کهنسالی است.