تاریخ انتشار
چهارشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۰۶
کد مطلب : ۱۸۱۸۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد
استقبال زائرین راهیان نور از یادمان شهدای تمرچین آذربایجان غربی
مسئول خادمین یادمان شهدای تمرچین استان آذربایجان غربی گفت: روزانه زائرین در این یادمان با ماشین شخصی و به صورت کاروانی حاضر میشدند و به یاد
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بیش از ۱۰ سال است که حضور در راهیان نور جنوب، غرب و شمالغرب کشور به عنوان برنامهای تربیتی و فرهنگی، در فهرست سفرهای خاطرهانگیز نوجوانان، جوانان و همچنین خانوادههای ایرانی قرار گرفته است.
وقتی کلمه راهیان نور ذکر میشود، اغلب مردم به یاد یادمان شهدای شلمچه، طلائیه و دیگر مناطق مقدس جنوب کشور میافتند و کمتر کسی از یادمانهای غرب و شمالغرب کشور مطلبی شنیده است؛ شاید همین موضوع باعث شده است تا از مناطق دفاع مقدس غرب و شمالغرب به عنوان "غرب غریب" یاد شود.
البته در سالهای اخیر با فعال شدن راهیان نور و باز بودن یادمانهای شهدای دفاع مقدس از شمالغرب تا جنوب کشور در تمام ماههای سال، غرب غریب شاهد استقبال خوب زائرین سرزمینهای نور بوده است.
حمیدرضا اسدی مسئول خادمین یادمان شهدای تمرچین استان آذربایجان غربی که به مدت یک ماه در این یادمان فعالیت کرده است، در گفتگو با دانشجو گفت: در این یادمان خادمین شهدا به صورت بازههای ۷ روزه تعویض میشوند و اولین گروه خادمین سرزمین نور از غروب ۵ تیرماه از استان یزد در یادمان شهدای تمرچین حضور پیدا کردند و در هر بازه تقریبا ۱۲ خادم شهید برادر در یادمان مستقر میشوند.
وی در خصوص استقبال زائرین در ایام اوج راهیان نور غرب و شمالغرب از این یادمان عنوان کرد: با توجه به اینکه در یادمان شهدای تمرچین عملیاتهای زیادی مانند کربلای ۷ و والفجر ۲ انجام شده است، همچنین محل شهادت شهید زین الدین، شهید کاظمی و تپههای حاج عمران به تمرچین نزدیک است حضور زائرین راهیان نور در این یادمان الحمدالله زیاد است.
اسدی در ادامه گفت: در مدتی که بنده در یادمان خادم خادمین شهدا بودم، روزانه زائرین در این یادمان با ماشین شخصی و به صورت کاروانی حاضر میشدند و به یاد دارم در یکی از روزها ۱۸۰۰ نفر از ارومیه، تبریز، اردبیل و بوشهر با شهدای این یادمان تجدید بیعت کردند.
وی افزود: چون این یادمان توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران اداره میشود و در نقطه صفر مرزی است، تقریبا ۱۵ کیلومتر با شهر پیرانشهر فاصله دارد و ما هر شب از خانوادههای شهدا و خانوادههای کارکنان در ارتش و دیگر مردم دعوت میکردیم و در یادمان مراسم روضه و... برگزار میشد؛ مثلا در روز عید غدیر تعداد شرکتکنندگان در مراسم به قدری زیاد شد که جایی برای نشستن در یادمان نبود.
اسدی بیان کرد: تا پایان دورهای که بنده در این یادمان حضور داشتم در مجموع ۳۰ خادم و با خادمین رسانهای شهید رهبر ۳۳ نفر به زائرین شهدا خدمت میکردند.
او در پاسخ به این سوال که در یادمان شهدای تمرچین اسکان شبانه به چه صورتی است، گفت: در یادمان با توجه به شرایطی که دارد و در نقطه صفر مرزی است اسکان عمومی برای زائرین وجود نداشت، اما اگر اسکان زائر ضروری باشد، کانکسهایی برای ماندن آن هم فقط یک شب در نظر گرفته شده است؛ البته محدودیت اسکان در یادمان شهید کاظمی به نسبت تمرچین کمتر است.
وی در پایان حال و هوای خادمین شهدا را اینگونه بیان کرد: غرب، غریب است و دلنشین، سرزمینهای راهیان نور از غرب و شمالغرب تا جنوب کشور، بسیار عجیب است و، چون قتلگاه جوانانی است که همهی وجودشان را برای خداوند فدا کردهاند روی انسان تاثیر زیادی میگذراد؛ مثلا در یکی از بازههایی که بنده حضور داشتم یکی از خادمین خواب یکی از شهدا دید که به او گفته بود "فلانی، فکر نکنی خود برای خادمی آمدهای، ما تو را صدا زدیم و دعوتت کردیم".