کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

روایتی خواندنی از نحوه شهادت شهدای غریب یادمان سیران‌بند

16 تير 1401 ساعت 10:25

کاک جلال ایازی راوی یادمان‌ شهدای سیران‌بند نحوه اسیر شدن ۳۳ رزمنده در ماه رمضان سال ۶۱ و شهادت ۱۰ نفر از شهدای تشنه این سرزمین را روایت می‌کند.


به گزارش خبرنگار راهیان نور، کاک جلال ایازی راوی یادمان‌ شهدای سیران‌بند در گفتگو با خبرنگار این رسانه گفت: این منطقه آخرین نقطه صفر نوار مرزی سیران‌بند است که در ۲۴ کیلومتری شرقی شهر بانه قرار دارد، کمی پایین‌تر بازارچه مرزی سیران‌بند و دهانه شیلر است.
 
رزمنده هشت سال دفاع مقدس در رابطه نحوه شهادت شهدای این منطقه بیان کرد: ۳۳ نفر از رزمندگان این خطه توسط نیروهای ضدانقلاب در روستایی واقع در ۴۵ کیلومتری شهر سنندج اسیر شدند.
 
وی ادامه داد: نیروی ظالم بعث این رزمندگان را با پای برهنه و بدون کفش از دره شیلر به روستای سیران‌بند به مسافت ۱۷۹ کیلومتر منتقل و سپس اسرا را در مناطق مختلف تقسیم می‌کنند، ۱۰ نفر در روستا باقی می‌مانند، ۲۰ نفر به زندان «دولتو» منتقل می‌شوند و ۳ نفر را از کوه پرت و به شهادت رساندند که اجسادشان هنوز پیدا نشده است.
 
او روایت شهادت تعدادی از این رزمندگان را اینگونه شرح داد: ساعت ۳ بعد از ظهر ۱۷ رمضان سال ۶۱، چوپانی در مسیر حرکت خود ۱۰ رزمنده اسیر در چنگال بعث را مشاهده می‌کند و بعد از مراجعه به ماموستای روستا از او می‌خواهد تا با هم بروند و این اسیران را آزاد کنند. ماموستا به همراه قرآن نزد ضد انقلاب رفت و برای آزادی اسیران هر کاری کرد اما تلاشش بی‌نتیجه ماند و تنها در جواب درخواست نوشیدن آب قبل از شهادت رزمندگان، از بعثیان پاسخ مثبت گرفت.
 
آب را به اسرا تعارف کردند که در جواب گفتند: ۱۷ روز این ماه مبارک را مثل امروز روزه گرفته‌ایم، پس ترجیح می‌دهیم مانند امام شهیدمان با لب تشنه شهید شویم.
 
بعد از این ماجرا ضد انقلاب ماموستا را بیرون می‌کند و قصد تحویل اسیران به عراق را داشتند که با مقاومت اسیران روبه رو می‌شوند، با این اتفاق به هر کدام ۳۰ گلوله شلیک و رزمندگان به درجه رفیع شهادت می‌رسند. پیکر این شهدا ۳ روز بالای کوه ماند و بعد از سه روز مردم روستا این عزیزان را به خاک می‌سپارند.
 
وی بیان کرد: دره شیلر در عملیات والفجر ۴، سال ۱۳۶۲ از وجود ضد انقلاب و صدامیان پاکسازی شد و کمیته تفحص شهدا از سال ۶۳ کارش را در این منطقه آغاز کرد.
 
ایازی با بیان اینکه سال ۱۳۶۶ چند قبر بدون نام و نشان در منطقه پیدا شد، گفت: نام شهدا را می‌دانیم اما نمی‌دانیم هر بزرگوار در کدام قبر دفن شده است، لذا بر روی قبورشان شهید گمنام هک شده است.

خبرنگار جهاد رسانه‌ای شهید رهبر: روح الله ریاحی
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 17200

آدرس مطلب :
http://www.rahianenoor.com/fa/news/17200/روایتی-خواندنی-نحوه-شهادت-شهدای-غریب-یادمان-سیران-بند

راهيان نور
  http://www.rahianenoor.com