کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فرنگیس الماسی: مادرانِ شهدای مدافع حرم، دختران تربیت شده‌ی زمان دفاع مقدس‌اند

22 ارديبهشت 1401 ساعت 7:00

امدادگر و فعال جهادی در عملیات مرصاد کرمانشاه با بیان اینکه مادرانِ شهدای امروز دختران زمان دفاع مقدس‌اند، گفت: دختران زمان جنگ طعم حمله و هجوم دشمن به خاک و وطن را چشیدند و همین باعث شد فرزندانی را تربیت کنند که امروز برای دفاع از حریم آل‌الله در میدان باشند.


به گزارش خبرنگار راهیان نور، فرنگیس الماسی رئیس سابق جامعه زنان سپاه کرمانشاه و امدادگر دوران دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار راهیان نور کشور در معرفی خود گفت: ۵۷ سال دارم و رئیس جامعه زنان سپاه کرمانشاه بودم و اکنون باز نشسته هستم، بهترین خاطره شیرین من از زمانی هست که وارد بهداری شدم تا به مجروحان جنگی کمک کنم.

الماسی به حال و هوای کرمانشاه و فعالیت‌های خود در زمان ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: آن زمان دانش‌آموز سال سوم یا چهارم دبیرستان بودم، از آنجایی که کرمانشاه منطقه جنگی بود، رزمندگان از شهرها و استان‌های دیگر به اینجا می‌آمدند و ما با اسپند دود کردن به استقبال و بدرقه آن‌ها می‌رفتیم.
 
غسل شهیده فوزی‌شیردل اولین کار جهادی بنده بود

این فعال فرهنگی در خصوص اولین تجربه خود از فعالیت جهادی در زمان جنگ بیان داشت: مادر شهید لاری آن زمان بانوان را ساماندهی می‌کرد و ما در کارهایی نظیر بسته‌بندی خشکبار و آجیل، پخت مربا و کمپوت و یا بافت کاموا در زنگ تفریح مدارس فعالیت می‌کردیم تا اینکه روزی اعلام کردند شهید شیردل را می‌آورند و به تعدادی از بچه‌ها برای غسل شهید نیاز دارند.

وی ادامه داد: من به همراه دوستانم برای کمک به خانم لاری در غسل شهید فوزیه شیردل به غسال خانه رفتیم و در سن ۱۷ سالگی با بدن پاره پاره این شهیده رو به رو شدیم، مادر شهید لاری ایشان را غسل داد و ما وظیفه آب ریختن بر روی بدن را برعهده داشتیم، این صحنه اولین جرقه کاری من در کرمانشاه بود که از همان لحظه جرأت پیدا کردم و باعث شد که بعد از آن خودم برای کمک به مجروحان پیش‌قدم باشم.

الماسی به خاطرات عملیات مرصاد اشاره کرد و گفت: ما در بیمارستان‌ها تقسیم شدیم تا پرستار بیماران باشیم، یکی از روزها خانم بارداری با دو فرزند خود به بیمارستان آمد، همگی در اثر بمباران شیمیایی آسیب دیده بودند، بدن‌هایشان پر از آبله‌های بزرگ و وخیم بود.

وی ادامه داد: هر سه در بیمارستان بستری شدند، اما مادر به خاطر تاول‌های روی چشمانش توان دیدن نداشت و بخاطر اوضاع وخیم باید به تهران منتقل می‌شد، در زمان انتقال از من قول گرفت که مراقب فرزندانش باشم و من هم به او قول دادم که مراقب هستم.
 
قسمت دوم| روایتی از شجاعت و حضور شبانه روزی بانوان امدادگر در دوران دفاع مقدس

الماسی بیان کرد: بعد از مدتی بچه‌ها مرخص شدند و خبری از آن‌ها نداشتم، تا اینکه چند سال بعد این خانم با سه فرزندش به کرمانشاه آمدند و همدیگر را ملاقات کردیم، او می‌گفت "فقط آمده‌ام تا به خاطر مراقبت‌هایی که از بچه‌هایم انجام دادی، از شما تشکر کنم، سلامتی خودم و بچه‌هایم را مدیون زحمات شما هستم و..." این لحظات برای من چنان شیرین بود که هرگز فراموش نمی‌شود.

این جهادگر فرهنگی با اشاره به اثرگذاری جهاد تبیین در زنده نگه‌داشتن فرهنگ دفاع و شهادت، بیان کرد: جهاد تبیین لازمه کار فرهنگی و جهادی است و وقایع را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کند، لذا اگر این جهاد نباشد بسیاری از فرهنگ‌ و ارزش‌ها به نابودی کشیده می‌شود، بنابراین جهادگران باید این توصیه فرمانده کل قوا را همیشه مدنظر داشته باشند.
 
مادرانِ شهدای امروز دختران زمان دفاع مقدس‌اند

این فعال فرهنگی با بیان اینکه مادران و همسران شهدای امروز دختران زمان دفاع مقدس هستند، گفت: دختران آن زمان رنج کشیده بودند و طعم حمله و هجوم دشمن به خاک و وطن را چشیدند و همین باعث شد فرزندانی را تربیت کنند که امروز برای دفاع از حریم آل‌الله در میدان باشند، این تربیت نسل به نسل ادامه خواهد داشت و هر نسل شجاع‌تر و ولایی‌تر از نسل قبل تربیت می‌شود تا جامعه مهدوی تشکیل شود.

وی ادامه داد: زنان حامی و برنامه‌ریزان خانواده‌اند و همین مادران و همسران روزگاری مشوق اصلی مردان برای دفاع از وطن و ناموس بودند، لذا نقش زنان در دفاع مقدس اگر بیشتر از مردان نباشد کمتر نیز نیست.
 
مجموعه گل‌های بهشت: قسمت اول روایتی از عملیات و ارتفاعات بازی دراز

الماسی افزود: بعد از بازنشستگی نیز بیکار ننشستم و در مقطع دکترای رشته تخصصی مراقبت‌های پرستاری تحصیل کردم. در زمان شیوع کرونا داوطلبانه در بیمارستان به بیماران کرونایی خدمت کردم و با وجود اینکه نیاز مالی ندارم، با توجه به تخصصم درخواست تدریس در دانشگاه دادم تا بتوانم در تربیت پرستاران نقش‌آفرینی کنم.

این فعال فرهنگی اظهار داشت: کار فرهنگی و جهادی تمامی ندارد و تنها نوع آن بسته به شرایط و زمان تغییر می‌کند، به طور مثال در حال حاضر مشغول برگزاری کلاس‌های مختلف اخلاقی برای دانش‌آموزان هستم تا اخلاق و آداب اسلامی را به آنان بیاموزم.

الماسی در پاسخ به سوال چه چیزی باعث این همه کار فرهنگی شما شده، گفت: انقلاب اسلامی ما نشأت گرفته از حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) است، رشادت‌ و فعالیت‌های مختلف این بانوان، کربلا را زنده نگه‌داشت، بنده نیز به تأسی از این بزرگواران این مسیر را انتخاب کردم و با امام زمانم عهد کردم تا زنده هستم در این راه بمانم.

خبرنگاران جهاد رسانه‌ای شهید رهبر: زینب رحیمی، فاطمه نصیری

انتهای پیام/


کد مطلب: 17132

آدرس مطلب :
http://www.rahianenoor.com/fa/news/17132/فرنگیس-الماسی-مادران-شهدای-مدافع-حرم-دختران-تربیت-شده-ی-زمان-دفاع-مقدس-اند

راهيان نور
  http://www.rahianenoor.com