کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ما مقاوم هستیم/ 153

خاطرات بانوان شهیده در جامعه بازگو شود

9 فروردين 1401 ساعت 8:23

معراج شهدا _راهیان نور_ مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز گفت: با دوستانم قسم خوردیم که زندگی همه بانوان شهیده انقلاب و دفاع مقدس را روایت کنیم.


به گزارش خبرنگار راهیان نور، عالمه محمدی مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز درباره توجه بیشتر به نقش زنان شهیده و بازگو کردن خاطرات شهدا با خبرنگار راهیان نور گفتگو کرد.
 
وی بیان کرد: نقش زنان در انقلاب آنقدر مهم است که امام خمینی (ره) بانوان را رهبران انقلاب و رهبر معظم انقلاب هم در فرمایشاتشان به نقش جریان‌ساز بودن بانوان اشاره کردند.

مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز عنوان کرد: خدا را شاکرم که یک بار دیگر توفیق خدمت به شهدا نصیب ما شده، در این زمانه‌ای که همه نیاز دارند در کنار خانواده شهدا حضور داشته باشند.

محمدی ادامه داد: از سال ۱۳۷۲ در مناطق عملیاتی حضور دارم و به عنوان مسئول کاروان، زائر یا راوی فعالیت‌هایی داشتم و از سال ۱۳۷۹ روایتگری را به صورت تخصصی آموزش دیدم.

مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز اضافه کرد: در موضوع روایتگری نیز  در دهه ۸۰ یک دوره مسئول راویان بودم و دوباره مدت دو سال، مسئول راویان سازمان بسیج دانشجویی بودم که دی ماه امسال مسئولیت بنده در این زمینه به پایان رسید.

وی خاطرنشان کرد: همچنین پس از آن، نویسندگی برای دفاع مقدس را آغاز کردم و با همسرم حاج اکبر صباغیان، گروه تحقیقاتی فتح الفتوح را ایجاد کردیم . با همکاری اعضای گروه، کتاب‌هایی  گردآوری و منتشر شده است.

وی اظهار کرد: در دوره‌های روایتگری، جای خالی نقش زنان را حس کردم زیرا هر آنچه که اساتید به ما آموزش دادند در خصوص زندگی رزمندگان بود و به ندرت به این موضوع پرداخته می‌شد. از کودکی با تشییع مراسم شهدا بزرگ شده بودم. وقتی با روایتگری آشنا شدم بیشتر محتواها برای عملیات‌ها و محورهای جنگی و نظامی بود که بنده این موضوعات را انتخاب نکردم و به دنبال خاطرات شهدا رفتم و با کلید واژه‌های مختلف موضوع‌بندی کردم.

محمدی بیان کرد: با یادداشت‌ برداری و دسته‌بندی زندگینامه شهدا در موضوعات نماز و بانوان شهیده کار خود را آغاز کردم.

وی گفت: نخستین شهیده زنی که با نامش آشنا شدم شهیده مریم فرهانیان بود که تصویر شهادت این بانو را در ستاد بسیج دانشجویی ثارالله دانشگاه آزاد مشاهده کردم و خیلی انتظار کشیدم که بر سر مزار او بروم.

مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز افزود: تصویر و یادداشت‌های بیشتری از این شهیده به دستم رسید و وقتی بر سر مزار این شهیده در شهر آبادان رفتم، نقطه اتصال زیبایی در سال ۱۳۷۲ برایم ایجاد شد.

محمدی عنوان کرد: پس از آن با کتاب نامه‌های فهیمه و خاطرات فهیمه بابائیان‌پور همسر شهید غلامرضا صادق زاده آشنا شدم. بر سر مزارش رفتم که خط فکری قشنگی برایم اتفاق افتاد و کم‌کم با سبک زندگی شهدا بیشتر آشنا شدم.

مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز گفت: بانوانی که عرصه‌ساز بودند و می‌توانستند محیط را عرصه خود قرار دهند مانند شهیده محبوبه دانش آشتیانی که اولین روایت چهارپایه روایتگری را با بیان خاطرات وی در ۲۰ شهريور سال ۱۳۹۹ بر سرمزار او آغاز کردیم.
 
الکو گیری از بانوان شهیده جایگزین سلیبریتی‌‌ها شود
 
وی ادامه داد: به نظر من یک خانم باید نقش خانم‌های دیگر را ببیند، معمولا الگوبرداری نسل جدید کشورمان سلبریتی‌ها شده است اما بی‌خبر هستند که بانوان شهیده چه نقش‌هایی دارند یا می‌توانند داشته باشند.

وی اضافه کرد: با دوستانم قسم خوردیم که زندگی همه بانوان شهیده انقلاب و دفاع مقدس را روایت کنیم.

محمدی یادآور شد: امسال که به عنوان مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز در این مکان حضور یافتم، سعی کردم با روایت خط‌گیری از مادران و همسران شهدا، حلقه ارتباطی بین آنها و دیگران شکل گیرد. 

وی تاکید کرد: نقش تعالی‌دهی باید در خاطرات بانوان شهیده جست و جو کرد و بیان شود، فقط سوز جگرها نیست بلکه جریان‌ساز و تصمیم‌ساز بودن بانوان مهم است.

مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز گفت: مادران و همسران شهدا با فداکاری‌ها و تحمل سختی‌ها در زمان دوری همسر و فرزندانشان صبوری می‌کردند، تصمیم‌ساز جبهه بودند، باید از روشی که زنان دوست دارند، بشنوند، روایت‌های زنانه بازگو شود.

وی اضافه کرد: مردها ظهور پیدا می‌کنند در زمانی که زنان حضور داشته باشند و این دفاع حمایتی که بانوان انجام دادند جهاد است، شجاعت مردانه و حمایت زنانه را باید معنی کرد.

محمدی عنوان کرد: ما باید به خانواده شهدا افتخار کنیم و به آنها بگوییم با عکس‌های شهیدتان وارد شوید، این‌ها با حرکت عاشورایی و نماد و جوش و خروش باید وارد مناطق عملیاتی دفاع مقدس شوند که همه بفهمند خانواده شهدا آمدند، انگار که سپاه شهدا آمده است.

مسئول خادمین خواهر معراج شهدای اهواز خاطرنشان کرد: خاطرات بانوان شهیده باید مانند دیگر شهدا گفته شود و تفاوتی بین این دو نباشد، حتی با معرفی یک کتاب شهدای زن می‌توانیم کمک زیادی به شناساندن آن‌ها کنیم.

خبرنگار جهاد رسانه‌ای شهید رهبر: مرضیه دشتی
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 17041

آدرس مطلب :
http://www.rahianenoor.com/fa/news/17041/خاطرات-بانوان-شهیده-جامعه-بازگو-شود

راهيان نور
  http://www.rahianenoor.com