کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

به مناسبت 25 آبان ماه؛

روزی که تاریخ در برابر نصف جهان سر تعظیم فرود آورد

25 آبان 1399 ساعت 13:28

اصفهان- راهیان نور-25 آبان حماسه ای در قلب تاریخ نصف جهان است که حضرت امام خمینی هم از آن یاد کرده اند و اوج ایثارگری مردم یک شهر را نشان می دهد اما جای خالی آن همچنان در تقویم ملی به چشم می خورد.


به گزارش راهیان نور؛ حتی بیانش هم سخت است که 370 جوان گلگون کفن را یک روزه و همزمان برای تشییع و تدفین به شهر بیاورند در حالی که برخی از خانواده‌های این شهدا حتی از شهادت فرزندانشان خبر نداشتند و در حین تشییع متوجه این موضوع شدند.

سنگینی احساس جوان بسیجی که در حین جا به جایی پیکر مطهر 370 شهید، در خیل عظیم جمعیت، 25 آبان سال 1361 به یک باره اسمی را می‌بیند که مبهوت آن می‌شود، نام برادرش که چندی قبل به جبهه اعزام شده بود.
استان اصفهان بنابر آمار بنیاد شهید و امور ایثارگران با تقدیم بیش از 23000 شهید، 48200 جانباز و 3500 آزاده، برترین آمار ایثارگری کشور را دارد.

اما حماسه 25 آبان یعنی همان حماسه‌ای که امام خمینی -رحمة الله علیه- در رابطه با آن فرمودند «شما در کجای دنیا می‌توانید جایی را مثل استان اصفهان پیدا کنید؟ همین چند روز پیش فقط در شهر اصفهان در حدود 370 نفر را تشییع کردند»

اما آن چه در این روز تاریخی به یادماندنی‌تر بود حرکت کاروان‌های اعزام به جبهه در همان روز و به بدرقه همان مردمی بود که پیکرهای پاک شهدا را تشییع کردند. این جوانان غرق به خون شده نه تنها روحیه جهادی و انقلابی مردم را تحت تأثیر قرار نداده و ضعیف نکرده بود بلکه عزمشان را برای جهاد راسخ‌تر کرد.



امیرحسین بانکی پور، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با صاحب نیوز، حماسه 25 آبان را نقطه‌ای روشن در تاریخ این شهر خواند و گفت: نامگذاری این روز به نام روز حماسه و ایثار اصفهان این فرصت را فراهم می‌کند که هر سال دستگاه‌های مختلف امکان پرداختن به این موضوع را پیدا کرده و یاد و نام این رشادت و حماسه را زنده نگه دارند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از دیده‌های خود در آن روز در حالی که نوجوانی 13، 14 ساله بود سخن گفت و از قیامتی که در اصفهان به پا شده بود؛ این که 370 تابوت را تا رسیدن به مقصد خاکی‌شان در آن شور و احساس و انقلاب روحی مردم مدیریت کنی، کار دشواری بود که چون ملت همراه با روحیه جهاد بودند میسر شد.

وی اما از روایت نشدن آن روز سخن به میان آورد و اظهار کرد: متأسفانه وقایع آن روز در اصفهان مستندسازی نشده است و لازم است مستندسازان به این موضوع بپردازند.

این چهره شناخته شده فرهنگی اصفهان تأکید کرد: آن چه زمینه چنین تشییعی را در آن روز فراهم کرد، صداقت مسئولان بود که موجب همراهی مردم شده بود اما رفته رفته با مشاهده برخی بی‌صداقتی‌ها در بین مسئولان کشور، روحیه جهادی و انقلابی مردم ضعیف‌تر از آن روز شده است.

بانکی‌پور تأکید کرد: در هر جای جهان چنین رخدادی روی دهد، موجب باختن روحیه مردم می‌شود ولی آن روز همه مردم اصفهان شاهد قوت قلب اصفهانی‌ها بودند و مشاهده کردند نه تنها این تشییع آسمانی آثار منفی در جامعه نداشت بلکه برعکس آثار بسیار مثبتی به همراه داشت.

اما با وجود رقم خوردن چنین حماسه‌ای در اصفهان و نامگذاری این روز در شورای فرهنگ عمومی و با وجود پیگیری‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان، مناسبت 25 آبان به نام روز حماسه و ایثار اصفهان در تقویم ثبت نشده است.

بانکی پور در این رابطه نیز گفت: این موضوع در بین نمایندگان مطرح شد و جمع بندی این بود که امسال با توجه به ضرورت اختصاص توان مجلس برای بهبود معیشت مردم و انتظار مردم در این رابطه، صلاح نیست زمان مجلس به این موضوع اختصاص داده شود اما قطعاً در سال‌های آتی با عبور از شرایط کنونی اقتصادی آن را مطرح خواهیم کرد.
این نماینده مجلس تأکید کرد: نامگذاری روز اصفهان باید با پیوست‌های مختلف و با برنامه باشد تا اثرگذاری خود را داشته باشد و نباید صرفاً به دنبال ثبت یک روز در تقویم به نام اصفهان بود.

استان اصفهان یک دهم شهدای دفاع مقدس، یک ششم شهدای روحانی و یک ششم شهدای دانش آموزی کشور را به خود اختصاص داده است.

۲۵ آبان حماسه ای در قلب تاریخ نصف جهان است که حضرت امام خمینی هم از آن یاد کرده اند و اوج ایثارگری مردم یک شهر را نشان می دهد اما جای خالی آن همچنان در تقویم ملی به چشم می خورد تا این حماسه و فرهنگ ایثار به نسل بعد به درستی منتقل شود و در این میان وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی بسی سنگین است.

انتهای پیام/


کد مطلب: 16039

آدرس مطلب :
http://www.rahianenoor.com/fa/news/16039/روزی-تاریخ-برابر-نصف-جهان-سر-تعظیم-فرود-آورد

راهيان نور
  http://www.rahianenoor.com