کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چهل سالگی حماسه؛

ناگفته‌هایی از چگونگی آغاز جنگ ۸ ساله به سرکردگی صدام / چرا آمریکا خلیج فارس را برای حمله ‌به ایران انتخاب نکرد؟

3 مهر 1399 ساعت 11:23

آذربایجان غربی-راهیان نور- فرمانده دفاع مقدس گفت: جنگ تحمیلی سبب شد که روحیات فداکارانه، شهادت‌طلبانه و ایثارگری در ملت ایران رشد یابد.


به گزارش راهیان نور؛ داوود زاده‌علی  با اشاره به اینکه رژیم بعث عراق در 31 شهریور سال 59 خاک ایران را مورد تجاوز قرار داد اظهار داشت: متاسفانه در این تجاوز نیز، مستکبران جهانی بر علیه ایران مورد حمایت قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به تنهایی در میدان نبرد حضور داشت و نیروهای ایرانی به اتکال ایمان و خداوند متعال با تجاوز همه جانبه رژیم بعثی مقابله ‌کردند.

مدرس درس آشنایی با دفاع مقدس در دانشگاه‌های آذربایجان‌غربی افزود: در جریان جنگ تحمیلی مستکبران از رژیم بعث عراق حمایت کاملی داشته و به ویژه آمریکای جنایتکار به دلیل اینکه سلطه استکباری خود را به واسطه پیروزی انقلاب اسلامی، در ایران از دست داده بود، درصدد بازگشت دوباره به ایران بود.

این فرمانده دفاع مقدس اظهار داشت: در این رابطه توطئه‌های مختلفی را به اجرا گذاشته و غائله گروهک‌های ضدانقلاب مسلح و غیرمسلح و کودتاهای متعددی را انجام دادند و اختلافات قومی در ایران برپا کردند که آخرین آن حمله نظامی به طبس بود که طی آن نیروهای نظامی آمریکا در فرودگاه متروکه طبس حضور یافته تا با انجام عملیات نظامی، جمهوری اسلامی ایران را از میان بردارند و رژیمی متناسب با آنچه که خود می‌خواهند بر سر کار آورند.

وی افزود: اما خداوند متعال که حامی و پشتیبان نظام جمهوری اسلامی ایران بود با امدادهای غیبی خود نیروهای آمریکایی را در هم کوبید و در نتیجه آمریکایی‌ها ذلیلانه از کشورمان گریختند.

این فرمانده دفاع مقدس گفت: به دنبال این ماجرا، آمریکا در صدد شد تا حمله نظامی گسترده‌ای را علیه کشورمان سازمان بدهد و به همین دلیل دو راهکار در پیشرو داشتند که یکی حمله مستقیم با حضور در خلیج فارس که به دلایلی از این کار منصرف شدند و راهکار دوم این بود که یکی از کشورهای منطقه را علیه ایران تحریک کنند و آنها را بر جنگ با ایران وادارند.

وی بیان کرد: در این بین، رژیم بعث حاکم بر عراق به سرکردگی صدام از آمادگی لازم برای این کار برخوردار بود و به دلیل اختلافاتی که در گذشته در میان دو کشور ایران و عراق وجود داشت و همچنین مسائلی که در نتیجه پیروزی انقلاب اسلامی ایران برای بعثی‌ها به وجود آمده بود، بهانه برای جنگ آماده شد.

زاده‌علی گفت: بنابراین آمریکایی‌ها طی تماس‌هایی که با صدام گرفتند و قول‌ها و وعده‌هایی که به او دادند، حمله نظامی از جانب صدام به خاک ایران آغاز شد و تمامی مرزهای مشترک عراق با ایران را دربرمی گرفت.

وی اظهار داشت: بنابراین ایران در شرایطی که به دلیل پیروزی انقلاب اسلامی ایران از جهات مختلف در ضعف به سر می‌برد، زمانی که با حمله ناگهانی مواجه شد، راه تسلیم را که دشمنان خواهان تحمیل آن به کشورمان بودند، انتخاب نکردند بلکه مردم و نیروهای مسلح کشورمان همه دست در دست هم داده و به مقابله برخواستند.

این فرمانده دفاع مقدس بیان کرد: مردم ایران به اتکای نیروی ایمان توانستند بسیاری از کاستی‌ها را جبران کنند و در این راستا رزمندگان و مردم ایران به مقابله برخواسته و از کشور و نظام خود دفاع کردند و سرانجام توانایی‌های لازم برای انجام عملیات‌های بزرگی همچون فتح‌المبین و بیت المقدس را پیدا کرده و ضربات بسیار سنگینی بر پیکر رژیم بعثی عراق وارد کردند.


وی افزود: به گونه‌ای که بعثی‌ها از ادامه تجاوز ناتوان شده و حامیان آنان نیز از اینکه عراق بتواند جمهوری اسلامی ایران را شکست دهد ناامید شدند و در این راستا، عراق در حمله به ایران اهداف متعددی دنبال می‌کرد که از جمله آنها تجزیه خوزستان بود.

وی تصریح کرد: هدف دیگرشان هم این بود که جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را اشتغال کرده و عنوان می‌کردند که این جزایر متعلق به جهان عرب است و رژیم بعثی به عنوان پیشتاز جهان عرب در تجاوز به خاک ایران خواهان گرفتن این جزایر بود.

این فرمانده دفاع مقدس با اشاره به اینکه حاکمیت بر کلیت اروندرود که یک رودخانه مرزی مشترک بین ایران و عراق است از سایر دلایل حمله عراق به ایران بود اظهار داشت: در این بین، یکی از بزرگترین اهداف آنها براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بود و در این رابطه بعثی‌ها با برپایی نظامی به نام جمهوری اسلامی در همسایگی خود مخالف بودند.

وی افزود: بنابراین تمامی تلاش خود را به کار گرفتند تا این نظام را براندازند و در این راستا معاون وقت نخست وزیر عراق به طور مکرر در صحبت‌های خود مطرح می کرد که تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران پابرجا است این جنگ ادامه پیدا خواهد کرد و خاتمه نمی‌یابد.


زاده‌علی تصریح کرد: اما خوشبختانه این هدف هرگز تحقق نیافت و ملت ایران با تمام وجود با رژیم متجاوز عراق برای حفظ نظامی که آن را با خون‌ها و جان‌های خود برپا ساخته بودند جنگیدند و سرانجام رژیم بعثی را شکست دادند.

وی با تاکید بر اینکه بعثی‌ها نیامده بودند که بدون رسیدن به اهدافشان بازگردند اظهار داشت: بلکه آمده بودند که همه اهداف خود را محقق کنند و سپس اگر علاقه‌مند بودند، جنگ را خاتمه دهند اما خوشبختانه نتوانستند به هیچ کدام از خواسته‌های خود برسند.

مدرس درس آشنایی با دفاع مقدس در دانشگاه‌های آذربایجان‌ غربی با تاکید بر اینکه جنگ هشت سال دفاع مقدس توانست نتایج بسیار مهمی برای ملت ایران فراهم کند افزود: اولا نیروهای مردمی شامل بسیج مستضعفان را به صحنه کشاند و یکی از امتیازات جنگ ایران علیه بعثی‌ها، عبارت از حضور نیروهای مردمی بسیجی در جبهه‌های نبرد بود.

وی تصریح کرد: یکی از مولفه‌های بزرگ جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ انقلاب اسلامی ایران همان بسیج محسوب می‌شود و اگر بسیج نبود، معلوم نبود که آن پیروزی‌های بزرگ در جنگ هشت ساله نصیب ملت ایران شود.

زاده‌علی تاکید کرد: نیروهای بسیجی افتخارات بسیار بزرگی را در جنگ تحمیلی برای ملت ایران و جمهوری اسلامی آفریده و توانستند شکست‌های بسیار سهمگین و تلخی بر رژیم بهث حاکم بر عراق تحمیل کنند.

وی ادامه داد: بنابراین یکی از اتفاقاتی که در نتیجه جنگ اتفاق افتاد و از نشانه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران در عرصه مرزهای جمهوری اسلامی و جهانی است، عبارت از حضور نیروهای بسیجی در جبهه‌های نبرد بود.

این فرمانده دفاع مقدس با اشاره به اینکه دومین نتیجه‌ای که از جنگ تحمیلی به وجود آمد، دفع تجاوز بود اظهار داشت: بی‌شک بعثی‌ها نیز بدون رسیدن به اهداف تجاوزگرایانه خود نیامده بودند که خاک ایران را ترک کنند اما ملت و نیروهای مسلح قهرمان ایران توانستند با شکست‌های سختی که بر رژیم بعثی وارد کردند تجاوز را دفع کنند و از سوی دیگر با توجه به حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشورمان، درصدد تجزیه ایران بودند.

زاده‌علی با اظهار تاسف از اینکه آنها از گروه‌های تجزیه طلب نیز پیش از آغاز جنگ و حین آن حمایت می‌کردند گفت: اما ملت ایران به واسطه دفاع جانانه خود توانستند استقلال و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران را حفظ کنند و از مهمترین هدف دیگری که در نتیجه دفاع ملت ایران در مقابل تجاوز به دست آمد، حفظ نظام جمهوری اسلامی بود.

وی افزود: خوشبختانه ملت به پا خواسته و اجازه لطمه به نظام را ندادند و در نتیجه نظام جمهوری اسلامی ایران حفظ شد و به فرموده امام خمینی(ره) در نتیجه جنگ، ابهت دو قدرت بزرگ جهانی به نام آمریکا و شوروی در هم شکسته شد و در جنگ تحمیلی، عراق به تنهایی با ایران نمی جنگید بلکه مجموعه استکبار جهانی که در راس آنها آمریکا و شوروی بود، از رژیم بعث حاکم بر عراق با تمام امکانات و توانایی‌های خود دفاع می کردند اما در نتیجه دفاعی که انجام شد این دو ابرقدرت در مقابل اراده نیروهای مسلح ایرانی و ملت ایران شکست خوردند.

مدرس درس آشنایی با دفاع مقدس در دانشگاه‌های آذربایجان‌غربی تاکید کرد: جنگ تحمیلی سبب شد که روحیات فداکارانه و شهادت طلبانه و ایثارگری در ملت ایران رشد یابد و بنابراین برکات دفاع مقدس بسیار زیاد است و کشورمان در جنگ به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، متجاوز نبوده بلکه به دفاع پرداخت.

انتهای پیام/


کد مطلب: 15955

آدرس مطلب :
http://www.rahianenoor.com/fa/news/15955/ناگفته-هایی-چگونگی-آغاز-جنگ-۸-ساله-سرکردگی-صدام-چرا-آمریکا-خلیج-فارس-حمله-به-ایران-انتخاب-نکرد

راهيان نور
  http://www.rahianenoor.com