سفرهای راهیان نور حرکتی است معنوی که در سالهای اخیر نقش به سزایی در انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان داشته است و همچنان در میان نسلهای جدید دارای جذابیت و اثر است.
از التزامات حفظ و نشر آرمانهای انقلاب و آشنایی نسل جدید با آنها همین سفر راهیان نور است تا جایی که رهبر معظم انقلاب در این باره میفرماید: باید حماسهی شگفتآور هشت سال دفاع مقدس که ملت ایران توانست با دست خالی و با توکل بر خدا در برابر یک تهاجم گستردهی بینالمللی بایستد و موفق و پیروز بیرون بیاید، برای نسل جوان کنونی و نسلهای آینده شناسانده شود تا آنان با شناخت عظمت و تواناییهای این ملت، راه گذشتگان را با احساس امید و عزت ادامه دهند.
یکی از ابزارهای بین المللی برای حفظ و گسترش و توسعه ثبت راهیان نور به عنوان میراث معنوی (ناملموس) ملی است که در بیست و نهم تیرماه سال 1392 رخ داد.
این کار در راستای بومی کردن کنوانسیون 2003 بود که جزو جدیدترین کنوانسیون های حفاظت از آثار ملی و مربوط به میراث فرهنگی است. آنچه قبل از 2003 به ثبت می رسید مربوط بود به آثار مادی غیرمنقول و منقول در کشور بود که جنبه کالبدی داشتند، در یونسکو به این نتیجه رسیدند که میراث ناملموس و میراثی که مربوط است به آیینها و سنتها و ادبیات شفاهی ملتها و اقوام جهان است با توجه به این سرعتی که کشورهای دنیا به سمت صنعتی شدن می روند ممکن است از بین بروند، بنابراین تلاش مضاعفی صورت گرفت تا نسبت به ثبت این آیینها اتفاقات خوبی بیافتد.
راهیان نور در حوزه ناملموس ثبت جهانی شده است چون بحثهای راهیان نور کاملا معنوی است. راهیان نور به خاطر آن جغرافیا ارزش ثبت پیدا نکرده، بلکه به خاطر ارزشهای معنوی و حماسی که در آن منطقه اتفاق افتاده ارزش ثبت را پیدا کرده است.