مریوان- راهیان نور- در 26 اردیبهشت 88 مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (مدظله) با قدوم مبارکشان در بازدید از این منطقه شهدای این یادمان آنها را زیارت کردند.
به بهانه 26 اردیبهشت 1388:
سالروز حضور رهبر فرزانه انقلاب در یادمان شهدای گمنام زریوار مریوان
شهیدان این خطه مظلومانهتر و غریبانهتر به شهادت رسیدند.
25 ارديبهشت 1398 ساعت 12:03
مریوان- راهیان نور- در 26 اردیبهشت 88 مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (مدظله) با قدوم مبارکشان در بازدید از این منطقه شهدای این یادمان آنها را زیارت کردند.
به گزارش راهیان نور، یادمان شهدای گمنام زریوار درجانب شرقی دریاچه زریوار درغرب مریوان که از مناطق دیدنی این منطقه محسوب می شود و در نزدیکی سنگرهای رزمندگان اسلام، از جمله یادمان های دفاع مقدس در شمال غرب است.
مشخصات چهارشهید گمنامی که دراین یادمان تدفین شده و رهبر معظم انقلاب بر سر مزار آنان حضور یافتند، به ترتیب ، شهید گمنام 13 ساله در عملیات والفجر 6، محل شهادت چیلات ، شهید گمنام 19 ساله در عملیات کربلای 5 ، محل شهادت شلمچه، شهید گمنام 22 ساله در عملیات بازی دراز، محل شهادت سرپل ذهاب و شهید گمنام 24 ساله در منطقه میمک، می باشد.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای مد ظله العالی، ایشان در اردیبهشت ماه سال 88 در جمع خانواده شهدای استان کردستان در بخشی از بیانات خود فرمودند: 'من در همهی سفرها به زیارت خانوادههای شهدا مفتخر می شوم و با آنها ملاقات می کنم و روح معنویت را در همهی استانها و شهرهائی که اجتماعات مشابه با این اجتماع در آن تشکیل می شود، لمس می کنم، حس می کنم؛ ولی می خواهم عرض کنم شهدای کردستان و خانوادههای این شهیدان خصوصیاتی دارند که در دیگر استانها کمتر دیده می شود و غالباً دیده نمی شود.
این خصوصیات یکی این است که شهیدان این خطه مظلومانهتر و غریبانهتر به شهادت رسیدند و خانوادههای آنها صبر دشوارتری کردند. چرا؟ چون عوامل دشمنان انقلاب و دشمنان کشور در این استان وضعیت و فضائی را بخصوص در سالهای اول برای خانوادههای شهیدان به وجود می آوردند که زندگی در آن فضا برای پدران، مادران، برادران، خواهران، گاهی از اصل شهادت مشکلتر بود. آن ضد انقلاب و آن سرانگشتان پلیدی که قصد داشتند کردستان را به مرکز جنگ داخلی و برادرکشی در کشور تبدیل کنند، به این اکتفا نکردند که بهترین جوانان این استان و این مردم را به خاک و خون بکشند، بلکه خانوادههای آنها را هم در دورانی نسبتاً طولانی زیر فشار قرار می دادند.
این خانوادهها در سایر استانهای کشور مصیبتشان فقط همین بود که عزیزشان از دستشان رفته بود. در یک فضای گرم و پر از شور و نشاط، مردم نام عزیزان شهید اینها را بر سر دست میگرفتند و به آنها افتخار میکردند؛ اما در کردستان موارد زیادی اتفاق افتاد، ما هم مطلع شدیم و مطلع بودیم که دشمنان این استان، دشمنان این کشور، به خانوادههای شهید هم فشار وارد میکردند؛ فشار روانی، فشار جسمی و فشار امنیتی. البته این فشارها نتیجه نداشت و آنها را در چشم این مردم رو سفید نکرد، رو سیاهتر کرد. مردم کردستان اگر چه به عطوفت و مهربانی و مهماننوازی، به روحیهی سرشار از مهر و محبت مشهور هستند - و همین جور هم هست - در عین حال به رشادت، به شهامت، به دلیری و دلاوری هم مشهورند و دشمنان این ملت نتوانستند پشت خانوادههای شهدا را خم کنند.
شهرستان مریوان دراستان کردستان از شمال وغرب با استان سلیمانیه عراق و از جنوب با شهرستان سروآباد همسایه است، شهر مریوان در 125 کیلومتری شمال غربی سنندج قرار دارد و بیمارستان صحرایی ابوعمار در ورودی جنوبی این شهر، یادآور روزهای سخت دفاع مقدس است.
یادمان والفجر چهار در منطقه باشماق نیز یکی از یادمان های دفاع مقدس در شهر مریوان است که در طول سال میزبان خیل عظیم زائران راهیان نور است.
آزادسازی بخشی از میهن اسلامی و ارتفاعات مهم منطقه، تصرف پیشرفتگی دشت شیلر، مسدود ساختن راه ورود گروهکهای ضد انقلاب که از طریق دشت شیلر انجام میشد، تصرف پادگان پنجوین و گرمک عراق و خارج ساختن مریوان از زیر دید و تیر دشمن از جمله اهداف عملیات والفجر 4 به شمار میرود.
در این عملیات حدود یکهزار کیلومترمربع از سرزمینهای ایران و عراق از وجود لوث بعثی ها آزاد شد و دو جاده مهم چوارتر به ماووت و سردشت و جاده روان دوز به سردشت که محل تردد احزاب مسلح حزب دموکرات بود مسدود شد. یک خودروی ضد گلوله مربوط به یکی از سران حزب دموکرات نیز به غنیمت گرفته شد. 700 نفر از نظامیان عراقی اسیر شدند و چند تن از فرماندهان برجسته سپاه پاسداران از جمله سردار شهید حاج عباس محمد ورامینی قائم مقام شهید حاج ابراهیم همت و رییس ستاد لشکر 27 محمد رسول الله ص تهران وسردار شهید علی رضائیان فرمانده قرارگاه عملیاتی حمزه سید الشهدا به شهادت رسیدند.
رزمندگان ایران شهر پنجوین را از سه طرف محاصره کردند ، در این عملیات همچنین 250 نفر از رزمندگان اسلام که در اسارت حزب دموکرات بودند، آزاد شدند و پس از تصرف منطقه والفجر 4، پدافند از آن برعهده ارتش جمهوری اسلامی قرار گرفت.
ارتفاعات مرزی قوچ سلطان در غرب دریاچه زریوار نیز حماسه های زیادی به خود دیده است.
در تیر ماه سال58، ' شهید مصطفی چمران ' به همراه ' شهید ولی الله فلاحی' فرمانده نیروی زمینی ارتش در این شهر حضور یافتند و پادگان ارتش مریوان را از محاصره ضد انقلاب خارج کردند.
در تاریخ 3 تیر 1359 نیروهای سپاه به فرماندهی جاوید الاثر حاج احمد متوسلیان فرمانده تیپ 27 محمد رسول الله تهران ، از طریق سه محور دارسیران، محور میانی شهر و محور منتهی به پادگان ، عملیات پاک سازی مریوان را انجام دادند.
عملیات والفجر9 در تاریخ 5 اسفند 1364 در منطقه عملیاتی سلیمانیه - چوارتا با رمز یا الله ، یا الله ، یا الله، با هدف پیشروی در شرق سلیمانیه به منظور کاستن از فشار دشمن در فاو ، آزاد سازی بخش وسیعی از خاک عراق در شرق سلیمانیه ، انتقال جنگ از جنوب به شمال، تقسیم نیروی نظامی عراق در دو منطقه ، آزادسازی شهرکهای اطراف سلیمانیه ( چوارتا ) و انهدام کامل مراکز باقی مانده ضد انقلاب در شرق سلیمانیه انجام شد.
نتایج این عملیات، شکست یک لشکر و یک تیپ عراق و عقب نشینی به طرف شهر سلیمانیه ، آزادسازی ارتفاعات استراتژیک منطقه ، تسلط بر شهر چوارتای عراق و انهدام مراکز گروهکها بود که در مجموع دشمن بیش از 1500 کشته و زخمی تلفات داد و134 عراقی اسیر شدند.
یادمان شهدای گمنام زریوار در جانب شرقی دریاچه زریوار مریوان و در نزدیکی سنگرهای رزمندگان اسلام، یکی از اماکن زیارتی ، راهیان نور و زائرین جبهه های شمال غرب کشور است که همواره خانواده شهدا وایثارگران و مردم خونگرم ایران اسلامی با حضور بر سر مزار شهدای گمنام با معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی ره و رهبر معظم انقلاب تجدید میثاق و بیعت می کنند.
کد مطلب: 14546