تاریخ انتشار
شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۳
کد مطلب : ۵۵۲۶
جهاد سازندگی در گفتوگو با حسینعلی حقی:
وظیفه اصلی جهادسازندگی محرومیت زدایی از شهرها و روستاها بود
وی اذعان داشت: وقتی جنگ عراق علیه ایران شروع شد جهاد سازندگی وظایف و مسئولیت و اهمیت دفاع از کشور را وظیفه خود دانست و بیشتر در جبهه ها مشغول به کار شد.
حقی افزود: اگر ما جنگ را تجزیه و تحلیل کنیم به چند عنصر تقسیم میشود. کسانی که وارد جبهه های جنگ می شوند حالت آفندی را به خود می گرفتند و مناطقی را که بدست می آوردند باید پدافند می کردند که بخشی از توان رزمی باید به قسمت فنی و مهندسی اختصاص داده می شد.
این راوی دفاع مقدس گفت: زمانی که قدرت آفندی کم می شد مهندسین جنگ وارد میادین میشدند تا سربازان حالت آفندی خود را حفظ کنند. نمونه کوچک آن موقعی بود که عراق به خوزستان حمله کرد یکی از ابتکاران مهندسین جهاد این بود که دور اهواز خندق خفر کنند از آن موقع بود که جهاد وارد جنگ شد و پیشرفت خوبی هم داشتند.
وی تصریح کرد: جهاد در زمان جنگ مناطق جنگی را به سه دسته تقسیم کرده بود، اول محور شمالغرب که منطقه کردستان را در بر می گرفت دوم جبهه میانی یا جنوب غرب و سوم جبهه جنوب. وقتی که دشمن از جنوب به ایران حمله کرده بود دو هدف را دنبال می کرد هدف اولشان سیاسی و هدف دومشان اقتصادی بود.
حقی اضافه کرد: هدف سیاسی آنها این بود که خوزستان را از ایران جدا کنند و کشوری به نام عربستان به وجود آورند و هدف آنها در بعد اقتصادی این بود که به چاه های نفت ایران دسترسی پیدا کنند و در جبهه میانی که رودخانه میمه دهلران تا سومار تداوم پیدا میکرد بخاطر حفظ امنیت در بغداد بود و در شمالغرب که از سومار تا اشنویه است دشمنی می خواست که یک دیواره حائلی را ایجاد کند و نیروهای ضد انقلابی که در این منطقه بودند را پشتیبانی کند که وارد ایران شوند و دست به خرابکاری و جمع آوری اطاعات کنند و ستون پنجم را ایجاد کنند که بخشی از توان نظامی ما را تجزیه کنند.
این راوی جهادگر در ادامه خاطرنشان داشت: در اینجا مهندسی محور شمالغرب متفاوت با محور جنوب است. در محور جنوب کار جهاد آب خاکی بود. مثلا احداث پل های شناور مثل پل خیبر، پل بعثت و احداث جاده وحدت برای شکستن محاصره آبادان و احداث جاده ابوذر به طول ۱۴ کیلومتر در جریان عملیات طریق القدس.
وی در ادامه گفت: در منطقه کردستان که در منطقه کوهستانی واقع شده است وقتی که مهندسین جهاد در منطقه شاخ شمیران مستقر شدند دل شاخ را شکافتند و آن ارتفاعات بلند تسلیم اراده این عزیزان شد و در آنجا گفتند خدا شاخ را آزاد کرد همچنین جهاد سازندگی علاوه بر ساخت و ساز کار فرهنگی نیز انجام می دادند.
انتهای پیام/