یادمان های راهیان نور
مناطق جنگی و عملیاتی که پس از جنگ مامن عاشقان و شیفتگان شهیدان و راه آن ها شده است، به همت مسئولین، در این مناطق یادمان هایی ساخته شده است تا سدی باشد بر فراموشی شهیدان.
در این مطلب به معرفی برخی از این یادمان ها می پردازیم.
یادمان طلائیه
“طلائیه” محور پر اهمیتی در عملیات خیبر و بدر بود. این منطقه در جاده اهواز _ خرمشهر قرار دارد و مکانی خشک و بیابانی بوده که پوشش گیاهی آن نیزار است.
در این منطقه علاوه بر اینکه نزدیک به سه هزار شهید والا مقام پیدا شده است، در نقطه ای از آن پیکر مطهر 74 شهید نیز کشف شد؛ که در همان مکان حسینه ای به نام “حضرت ابوالفضل ” برای زائران دایر شد.
یادمان دهلاویه
دهلاویه را با نام دکتر مصطفی چمران می شناسند. روستای کوچکی در استان خوزستان و در شمال غرب سوسنگرد که تا قبل از سال های جنگ روستای شناخته نشده ای بود؛ اما اکنون رازهای بی شماری در سینه دارد و افتخار تبرک به قدوم مردان بزرگی را برای خود رقم زده است. مردان با خدا و دلاوری چون شهید چمران.
دهلاویه اکنون یکی از مناطق محبوب برای زائران راهیان نور است.
این روستا که دررابتدای حمله عراق، روزهای زیادی در تصرف دشمن بوده است، پس از دلاوری ها بار دیگر در سال 1360 باز پس گرفته شد و مردم روستا بدانجا بازگشتند.
یادمان های راهیان نور
یادمان فتح المبین
“یادمان فتح المبین” در غرب رود کرخه واقع شده است.
در طی عملیات فتح المبین که در دوم فروردین 1361 آغاز شد و بسیار عملیات مهمی برای ما بود؛ بخش های زیادی از سرزمین های کشور عزیزمان ایران از تصرف دشمن خارج شد. بخش هایی چون شهرهای شوش، اندیمشک و… .
این منطقه دارای شیارهایی است که هر کدام به نام زیبای یک شهید مزین گشته است.
یادمان هویزه
“هویزه” در جنوب غربی سوسنگرد و در دشت آزادگان واقع شده است. دشمن در همان ابتدای جنگ، این منطقه را اشغال کرد؛ اما مدتی بعد نیروهای ایرانی به آن ها حمله کرده و حدود 800 عراقی را به اسارت گرفتند که رقم زیادی به حساب می آید.